- Reklama -

Boston Bruins: Nejhorší výkony v nejméně vhodnou dobu

- Reklama -

Velmi nebezpečně si hrají s osudem bostonští Medvědi. V závěru základní části sice stále drží sedmou postupovou pozici, osmá Philadelphia ale ztrácí už jen tři body a stejně je na tom devátý Detroit. Stav ohrožení nastal poté, co Boston prohrál ve středu čtvrté utkání v řadě, celkově páté z šesti.
Horší šňůru Medvědi letos neměli. Zatím se jim nestalo, aby v této sezóně prohráli čtyři utkání za sebou. Teď to přišlo. Nejhorší krize v nejméně vhodný čas. Středeční duel v Madison Square Garden projeli Bruins s Rangers hladce 2:5.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Jezdci vedli po první třetině po brankách Matse Zuccarella (1+1) a Dereka Stepana (1+2), obě padly v přesilových hrách. Po druhém dějství to bylo 3:1, v závěrečné třetině navýšili domácí skóre do stavu 5:2.
Zatímco Boston smutní, Jezdci se radují. Hráči z Manhattanu získali ve své Metropolitní divizi už čtyři body náskoku na třetí Pittsburgh. „Posouváme se blíž a blíž k prvnímu cíli, který jsme si před startem této sezóny zadali,“ řekl Henrik Lundqvist k blížícímu se postupu do play off.
S Bostonem je to horší. Loni si Medvědi play off nezahráli, letos jim začíná hrozit to samé. Zraky hokejistů se upírají k důležitému čtvrtečnímu utkání s Floridou, kdy budou chtít Bruins za každou cenu vybřednout z krize a nasměrovat se k lepším výsledkům.
„Jestli se to povede, se dozvíme brzo, až se utkáme s Floridou,“ řekl trenér Bostonu Claude Julien. „Řekl jsem už ve středu večer, že osud máme ve svých rukou. Právě teď přitom dáváme týmům pod námi naději a musíme to rychle změnit.“
Bruins naprosto nezvládli čtyřzápasový trip po hřištích soupeřů. Domů si vezou jen čtyři porážky a nulu na kontě získaných bodů. Trenér Julien viděl hlavní problém v neschopnosti proměňovat šance.

Boston prohrál 0:4 s Anaheimem, přestože soupeře přestřílel vysoko 38:26, pak padnul 1:2 s Los Angeles, přestože byl opět střelecky aktivnější v poměru 28:20, včetně převahy 23:7 v posledních dvou třetinách! V San Jose na úvod tripu to byla prohra 2:3, na závěr v New York 2:5.
„Měli jsme příležitosti v každém zápase,“ mrzelo Juliena.
Výjimkou byl snad jen začátek duelu s Rangers, kteří brzo vedli, ve 26. minutě to bylo už 3:0 pro domácí. Hosté však nesložili zbraně a nakonec svého soka opět přestříleli vysoko 41:24. Lundqvist v bráně čaroval, pochytal 39 střel a byl vyhlášen druhou hvězdou večera. V bráně hostů se vystřídali Tuukka Rask a Jonas Gustavsson.
„Jediná věc, kterou můžeme udělat, abychom si pomohli, je ujistit se, že jsme připravení, a uvědomit si, jak důležitý zápas nás čeká,“ řekl Brad Marchand. „Když se nám to povede a dáme dohromady pár vítězství, dostaneme se do dobré pozice. Pokud se to nepodaří, můžeme se dostat do situace, ve které jsme byli v loňském roce. A to rozhodně nechceme.“

- Reklama -

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -