- Reklama -

Boston přišel o dalšího centra. David Krejčí bude mimo hru možná i několik týdnů

- Reklama -

David Krejčí si nějakou dobu nezahraje, jeho absence by podle slov cesivnhl-logo-150x150-3trenéra Claudea Juliena mohla trvat i několik týdnů. Útočník Bostonu se zranil v kolizi s útočníkem Ottawy Bobbym Ryanem před koncem druhé třetiny nedělního utkání s Ottawou. Krejčí ve třetí třetině nenastoupil. Krátce poté, kdy jeho spoluhráči opouštěli pondělní trénink, odcházel z haly se zafixovanou pravou rukou.
Druhý nejproduktivnější hráč Bruins už byl umístěn na listinu zraněných, takže určitě nepomůže Bostonu při novoroční Winter Classic s Montrealem. Krejčí má aktuálně na kontě 33 bodů (11+22) a drží si průměr 0,94 bodu na utkání. S časem 20:16 na zápas je nevytěžovanějším forvardem Bruins.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Je to pro nás rozhodně velká ztráta,“ řekl nhl.com Ryan Spooner, jenž trénoval na Krejčího obvyklém místě mezi křídly Mattem Beleskeym a Louiem Erikssonem. „Je to důležitý hráč. Když se něco takového stane, musíte se jako tým semknout a říct si, že to je výzva, kterou musíme přijmout. A přesně to chceme udělat.“
Boston si vyzkoušel už loni, jaké to je hrát bez Krejčího. Rodák ze Šternberka vynechal kvůli zraněním 35 utkání. Medvědi bez něj měli bilanci 16 výher, 13 porážek a dalších 6 proher v prodloužení a poprvé za osm let se nedostali do play off.
V klubu ví, že Krejčího nejde adekvátně nahradit, všichni ale doufají, že mají dostatečně široký kádr, aby se jeho absenci povedlo aspoň překlenout. „Nemyslím, že máme hráče, který může nabídnout přesně to, co nabízí David,“ řekl kapitán Bruins Zdeno Chára.
„Nicméně myslím, že jsou tu hráči, kteří by ho mohli se svou pracovní morálkou a odhodláním zastoupit. Je pouze jeden David Krejčí a nikdo ho nemůže stoprocentně okopírovat. Musíme se hlavně soustředit na to, co máme odvést jako tým,“ dodal slovenský bek.
Krejčí je v tuto chvíli třetím zraněným centrem Bostonu. Chris Kelly je mimo hru do konce sezóny se zlomenou levou stehenní kostí. Joonas Kemppainen nehraje od 7. prosince kvůli zranění v horní části těla, nedávno už ale začal s bruslením a kondičním tréninkem.
Spooner, který má zatím zkušenost 91 zápasů NHL, je první volbou k zaplnění mezery po Krejčím. Tuto sezónu má třiadvacetiletý hokejista na kontě 8 branek a 14 asistencí ve 35 zápasech. Mladý talentovaný útočník loni zazářil jako dočasný centr řady s Milanem Lucicem a Davidem Pastrňákem na křídlech.
„Jsem z té výzvy nadšený,“ řekl Spooner. „Musím být hlavně sebevědomý, věřit si, používat svoje dovednosti a rychlost a současně se ujistit, že jsem dobrý taky v obranné třetině. Když se na tohle budu soustředit jako první, ofenziva přijde sama.“
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -