- Reklama -

Brankář Anaheimu připravil Chicago o gól, porážce ale nezabránil

- Reklama -

V pondělním utkání mezi Chicagem a Anaheimem se vyznamenávali oba brankáři Corey Crawford a Frederik Andersen. V základní hrací době ani jeden z nich neinkasoval, ačkoliv hostujícího Andersena přece jen ve třetí třetině překonal Artěmij Panarin.
Rozhodčí gól neuznali pro posunutí branky, nicméně ze záznamu je vidět, že ji úmyslně posunul právě brankář Andersen.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Ve třetí třetině zápasu měl přece jen více práce domácí gólman Crawford, jenž musel čelit devatenácti střelám Kačerů, zatímco jeho spoluhráči vystřelili na branku Anaheimu jen šestkrát.
Jednou byli úspěšní – necelých šest minut před koncem dostal puk za Andersena Panarin, ovšem v okamžiku, kdy byla posunutá branka.
Rozhodčí celou situaci prověřili na videozáznamu a rozhodli podle pravidla 78.5, kdy „gól nemůže být rozhodčími uznán v okamžiku, kdy se branka nachází mimo své vyhrazené místo“.
Což se stalo předtím, než puk z hole Panarina dolétl do sítě. Takže hlavní rozhodčí upažil na znamení – žádný gól. Potíž je v tom, že bránu ze své pozice vykopl sám gólman Anaheimu.
https://twitter.com/myregularface/status/658839889404915712
„Nechci se hádat, ale verdikt sudích se mi nelíbil,“ řekl po zápase trenér Chicaga Joel Quenneville. Mohlo jej ovšem těšit, že i tak jeho svěřenci o výhru nepřišli, protože v prodloužení rozhodl o vítězství 1:0 Jonathan Toews.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -