- Reklama -

Canucks nesnášejí prodloužení ve třech, raději vedou zápas k nájezdům

- Reklama -

Jestli někoho nepotěšil nový formát prodloužení NHL, ve kterém se hraje tři na tři, budou to asi hokejisté Vancouveru. V této sezóně už jedenáct jejich zápasů šlo do prodloužení a pokud neskončilo nerozhodně, tak vždy odcházeli poraženi.
Pouze ve čtyřech případech se pokračovalo v nájezdech, v nichž mají Canucks bilanci 2:2. Možná by tak pro ně bylo jednodušší hrát prodloužení na jistotu a spoléhat jen na samostatné nájezdy.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Když jsme začali prodloužení prohrávat, opravdu jsme se začali bavit o tom, že by asi bylo lepší spoléhat na těsnější obranu a nechat to dojít až na nájezdy,“ přiznává útočník Daniel Sedin.
„Zkrátka odehrát prodloužení jako by to bylo oslabení. Protože když začnete bruslit jen ve třech, brzy se unavíte. Tak teď jen postáváme a zkoušíme bránit. Není to na pohled nic moc hezkého, ale prostě to tak hrajeme.“
Třeba se jim tak povede dosáhnout více než současných 13 výher z 36 zápasů. Naposledy jim to ale štěstí nepřineslo, když v neděli prohráli nájezdy s Floridou po krásném blafáku Aleksandera Barkova.
Změna stylu ve hře v prodloužení se dá z pohledu Vancouveru pochopit, nicméně liga tohle samozřejmě nevidí moc ráda. Ta zavedla prodloužení ve třech právě proto, aby se k nájezdům muselo přistupovat co nejméně. Což zatím také funguje.
Ale nejen Canucks nemají nový formát prodloužení rádi. Novinku nedávno ostře kritizoval obránce Ottawy Erik Karlsson a zadák Winnipegu Dustin Byfuglien to označil jako „nejpříšernější část zápasu“.
Kromě toho, že hráči přicházejí o hodně sil, hra ve třech bývá také dost chaotická. A jakákoliv chyba nebo střela vedle přináší protiútok, který může rozhodnout celý zápas. Vedení NHL to však miluje a novinku zavedli i pro Utkání hvězd.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -