- Reklama -

McDavid nejprodávanějším hráčem Oilers. Na led by se mohl vrátit už koncem ledna

- Reklama -

Po těžkém úvodu zvládl 13 zápasů s bilancí 12 bodů (5+7). To jsou pěkná čísla na nováčka. Connor McDavid pomalu naplňoval vysoká očekávání, pak si ale zlomil klíční kost a skončil už na víc než měsíc a půl mimo hru. Poslední soutěžní utkání odehrál 3. listopadu. Zranění se hojí rychleji, než se čekalo, bezprostřední návrat na led ale ještě nehrozí.
Osmnáctiletý útočník potvrdil, že se zvolna zotavuje. „Cítím se dobře, samozřejmě takových otázek jsem dostal v těchto dnech hodně,“ řekl rádiu 1050 v Torontu. Když se ho ptali, jak se po skoro sedmi týdnech bez hokeje cítí. „Na ledě to bylo docela dobré, má to dobrý vývoj,“ uklidnil kanadský talent všechny své fanoušky.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


McDavid, jednička draftu 2015, vynechal od 3. listopadu 22 zápasů. Tehdy se zranil v utkání Edmontonu s Philadelphií. Oilers mají bez něj bilanci deseti výher a jedenáct porážek, k tomu dvanáctou prohru v prodloužení.
McDavid, který už bruslí a pomalu začíná s tréninkem, měl podle lékařských prognóz vynechat čtyři měsíce. V tuto chvíli má ale proti odhadům náskok a vrátit by se mohl dřív. Možná už na konci ledna nebo na začátku února. Mladého útočníka aspoň těší, že se Olejářům daří. Hlavně v prosinci u nich převažují výhry nad porážkami.
„Je to vždycky náročné, nikdy nechcete sedět,“ řekl rodák z kanadského Richmond Hilllu. „Jsem soutěživý chlap a hokej byl až dosud můj život, takže nikdy nechcete ze hry vypadnout. Nakonec vám ale nezbývá než být trpělivý. Je to jen kost, hojí se to. Zpátky se vrátím silnější, než kdy dřív.“
V edmontonském tisku se také objevila informace, podle které je Connor McDavid opravdovým hrdinou místních fanoušků. Veškeré propagační předměty s jeho tváří jdou na dračku. Ať už jsou to kartičky, trička, nálepky nebo cokoli s hráčovým podpisem.
„S Connorem se prodává všechno,“ řekl jeden edmontonský prodejce.
V klubu nedokážou dostatečně ocenit jeho obrovský přínos. „McDavid přišel se skutečným odhodláním stát se dokonalým profesionálem,“ řekl Tim Shipton, klubový viceprezident pro komunikaci. „Dělá všechno pro to, aby se stal také dokonalým spoluhráčem. Všichni fanoušci si uvědomují, jak výjimečné období prožíváme. Všichni doufáme, že jsou před touhle vzrušující organizací vzrušující éra.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -