- Reklama -

Čas pro náhradníky. Cumiskey nám dodá pohyb a rychlost, věří trenér Chicaga

- Reklama -

Chicago Blackhawks chystá do druhého duelu s Anaheimemfb-chicago další změny v sestavě. Podle všech signálů nebyl trenér Joel Quenneville spokojený s hrou Davida Rungblada, jako náhradou za zraněného Michala Rozsívala, a v úterý postaví do obrany Kylea Cumiskeyho.
„Může hrát,“ řekl kouč Blackhawks o Cumiskeym po pondělním tréninku v Honda Center. „Bude nadšený z návratu do sestavy. Může přinést rychlost a pohyb. V obraně je dostatečně aktivní a do útoku myslím taky přidal na rychlosti. Bude to pro něj dobrá příležitost nastoupit a pomoci nám svou pohyblivostí a rychlostí.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Obrana byla pro Chicago v prvním utkání problém, neboť například Duncan Keith odehrál 28 a půl minuty, přitom Kimmo Timonen jen něco přes pět minut. Anaheim je tým s výbornou fyzickou hrou, trenér Chicaga tedy bude muset čas mezi své obránce lépe rozdělit.
Cumiskey, jenž se připojil k organizaci Chicaga po dvou letech ve Švédsku, může být poslední možností jak tento problém vyřešit. Většinu letošní sezóny strávil v American Hockey League na farmě, kde nasbíral 20 bodů v 54 zápasech.
„Pokud dostanu šanci, pokusím se hrát jednoduše,“ slibuje osmadvacetiletý Kanaďan. „Puky z vlastní třetiny budu dostávat okamžitě, rychlou první přihrávkou.“
Právě to jsou věci, které Rundblad neplnil v prvním utkání dobře. Před úvodním gólem Anaheimu tento bek nestihnul vyhodit kotouč a byl z toho tlak na jeho bránu. Čtyřiadvacetiletý švédský obránce byl bohužel také u druhého gólu.
Chicago se musí s nepříjemnou situací vyrovnat. Michal Rozsíval si vážně poranil kotník, Rundblad dělal chyby, čtyřicetiletý Kimmo Timonen, který přišel z Philadelphie nedávno, nehraje ani deset minut za zápas. Sám přiznal, že je obtížné držet tempo utkání, když hrajete takto omezený čas. U Flyers přitom patřil k nevytěžovanějším hráčům.
„Je to náročné, ale když už se jednou dostanete na led, snažíte se odvést to nejlepší a nedělat chyby,“ řekl zkušený Fin, který hraje svou poslední sezónu v NHL. „Nechci tam být pět minut a udělat spoustu chyb. Jakoukoli roli dostanu, tak ji splním.“
Jestřábi letos čelili mnoha zraněním, právě to ale podle Jonathana Toewse dělá jeho tým silnějším. „O tom je play off a Stanley Cup, že musí vystoupit někdo jiný a pomoct. Takže pro chlapa, jako je Kyle, je to šance. Je to ohromně šikovný hráč. Pokud dostane příležitost, my v šatně věříme, že se ji chopí s velkým sebevědomím,“ uzavírá kapitán Chicaga.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -