- Reklama -

Češi o sobě dali v NHL opět vědět, na vítězství jejich týmů to ale nestačilo

- Reklama -

Jakub Kindl se po bodově chudých zápasech výrazně prosadil. Sedmadvacetiletý rodák ze Šumperka si ve středečním utkání proti New Yorku Rangers připsal gól a asistenci, přesto třetí porážku Detroitu v řadě neodvrátil. Red Wings podlehli na ledě slavné Madison Square Garden domácímu výběru 3:4 v prodloužení.
Kindl, který ve třinácti utkáních nasbíral jen tři body (1+2), nejprve ve 33. minutě svou první trefou v sezóně snížil na 1:2 a necelých osm sekund před koncem stál společně s Anderejem Nestrašilem u zrodu přesilovkové akce, která znamenala vyrovnání Red Wings na 3:3. Autorem branky byl Tomáš Tatar.
V nastavení byli nakonec šťastnější domácí. Po jedné z jejich akcí vypálil Dan Girardi od modré čáry, jeho střelu vyrazil Jonas Gustavsson pouze před sebe, kde byl dobře postavený Derick Brassard (1+1) a dorazil puk do odkryté brány. Cestu k zisku druhého bodu usnadnilo Jezdcům vyloučení Pavla Dacjuka.
Buffalo prohrálo s Montrealem 1:2 po samostatných nájezdech. Domácí nezachránil ani výborný výkon brankáře Michal Neuvirth, jenž zlikvidoval 31 střel a po zásluze byl vyhlášen druhou hvězdou utkání. Na branky si museli diváci ve First Niagara Center počkat až do třetí třetiny a lépe do ní vstoupil Montreal, v jehož dresu se poprvé od 18. října představil Jiří Sekáč.
Brankou pouhých 19 vteřin po vhazování ve středovém kruhu poslal Canadiens do vedení P.A. Parenteau. Sabres srovnali krok v čase 43:14, vyloučení Sekáče potrestal Drew Stafford. V nájezdech tahali Habs za delší konec provazu díky trefám Alexe Galchenyuka a nejlepšího hráče zápasu Parenteaua. Dustina Tokarskiho přelstil pouze bývalý kapitán Montrealu Brian Gionta.
Ve zbývajícím duelu středečního programu, v němž do utkání nenaskočil žádný český hokejista, prohrál Anaheim s New Yorkem Islanders 2:3 v prodloužení. Ducks byli blízko prohře už v základní hrací době, ale podařilo se jim stáhnout dvoubrankové manko a vynutit si nastavení. V něm rozhodl o výhře Ostrovanů svým druhý gólem v utkání John Tavares. Kačerům včera opět chyběli oba hlavní gólmani, navíc museli oželet i obě největší ofenzivní opory, Ryana Getzlafa a Coreyho Perryho vyřadilo ze hry chřipkové onemocnění.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -