- Reklama -

Co s Ho Sangem? Tři potenciální destinace problémového útočníka

- Reklama -

Fanshop týmuJosh Ho Sang dlouhé roky platil za velký talent, který ale výraznou měrou doplácí na svoji tvrdohlavost a rozporuplnou povahu. V poslední době hokejovým zákulisím prosakují zprávy, že vedení New Yorku Islanders nad kanadským útočníkem zlomilo hůl a hledá mu kupce. Kde by se mohl třiadvacetiletý útočník uplatnit?
Doposud si v nejslavnější hokejové lize světa Ho Sang připsal 53 zápasů, ve kterých vstřelil sedm branek a na dalších 17 jich přihrál. Jinak je trvale zaparkovaný na farmě v Bridgeport Sound Tigers. Jeho maximem je 22 startů v NHL v jednom ročníku. Letos ještě v dresu Islanders ani Sound Tigers nenastoupil k žádnému utkání.
Po posledním ročníku mu vypršela nováčkovská smlouva a ve druhé půlce srpna podepsal nový roční kontrakt na 874 tisíc dolarů. Poté, co neuspěl v předsezónním kempu Ostrovanů, se rozhodl požádat o výměnu. Nepřipojil se ani k farmářskému týmu v Bridgeportu a v současnosti trucuje a chodí individuálně na led ve svém rodném Torontu.


Třiadvacetiletého Kanaďana předchází ale jeho špatná pověst, která zřejmě svazuje ruce GM Isles Loui Lamoriellovi. Ani takto zkušený zákulisní harcovník jako Lamoriello nedokázal k nezbednému útočníkovi nalézt správnou cestu. Podle názoru Steva Ellise z The Hockey News má největší rezervy Ho Sang v defenzivě. Trucující forvard má velmi šikovné ruce a ideálně by potřeboval tým, který mu dá šanci v prvních dvou útocích. Limitující však podle něj je fakt, že v takovém případě by k sobě potřeboval zodpovědného centra, jenž by hasil jeho defenzivní přehmaty. Jako hráč do checking line (jak jej doposud Islanders používali) je podle Ellise Ho Sang prakticky nepoužitelný.
Kdo by tedy mohl reálně uvažovat o získání Ho Sanga? Třeba Edmonton, který by za něj mohl nabídnout práva na Jesseho Puljujärviho, který stejně jako Kanaďan bojuje s velkými očekáváními a nyní se zkouší (nutno podotknout, že úspěšně) restartovat ve finském Oulu. Co by hovořilo pro tento trejd? Jednak fakt, že Puljujärvi se do Edmontonu nechce vracet a za druhé, že Ho Sang již v mládežnických kategoriích nastupoval s hlavní hvězdou Olejářů Connorem McDavidem.
Další destinací, která by dávala smysl, je Boston. Na pravém křídle zkrátka místo Davida Pastrňáka nemají alternativu. Brett Ritchie ani Danton Heinen nejsou produktivní, Bruins tak nemají širokou soupisku a spoléhají na momentální rozpoložení své elitní formace. Ho Sang by mohl v Bostonu získat novou motivaci, změnit prostředí a ve výsledku by ani nemusel Bruins vyjít draze.
Třetím do party je Carolina, jejíž vedení již dříve vyhlásilo, že hledá schopného útočníka do jedné ze tří prvních formací. A o situaci Ho Sanga a Puljujärviho se aktivně zajímali. Pro Islanders by Hurricanes mohli být zajímavým obchodním protějškem díky jejich nadbytku kvalitních obránců. Příslib který tkví v dosud nenaplněném potenciálu Ho Sanga za spolehlivost Trevora Riemsdyka nebo Jakea Beana? Je však otázkou, zda by měl nerozvinutý talent Ostrovanů šanci uchytit se v některém z elitních útoků Caroliny. Vzhledem k dříve popsaným charakteristikám problémového forvarda by mu mohla sedět spolupráce se zodpovědným Jordanem Staalem a ofenzivně nadaným Andrejem Svěčnikovem. Vše závisí na ochotě Hurikánů jít do rizika.


Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -