- Reklama -

Crosby zažívá nečekaný vstup do sezóny. V pěti zápasech vůbec nebodoval

- Reklama -

Kdyby Phil Kessel proměnil svou vyloženou příležitost v sobotním zápase Pens, kterou mu Sidney Crosby připravil, třeba by se o tom už nemluvilo. Jenže zatím to tak je. Kanadská hvězda nemá po pěti utkáních v úvodu sezóny na kontě ani jeden kanadský bod. Crosby tak vyrovnal svůj rekord v počtu utkání v řadě, ve kterých nebodoval.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Podle zámořských expertů je za tím mix smůly ale i nezvykle špatné hry. Kapitán Pittsburghu nezaznamenal v prvních dvou zápasech jedinou střelu na bránu soupeřů. Od té doby vystřelil mezi tyče osmkrát, ale mezi střelce se nezapsal. Nedaří se mu zapsat ani mezi asistenty, nejblíže byl asi v utkání s Torontem, kdy připravil jasnou pozici Philu Kesselovi.
„Podívejte se na jeho hru jako celek, myslím, že odehrál solidní zápas,“ chválil svého muže trenér Mike Johnston. „Vím, že není ve statistikách, ale jinak hraje v obranné i útočné třetině, což je pozitivní věc.“

Je to samozřejmě nezvyklá situace. Crosby je dvojnásobným vítězem ligového kanadského bodování. Aktuálně si drží pátý nejvyšší průměr posbíraných bodů na zápas v historii NHL. Před sezónou většina odborníků tipovala na vítěze produktivity právě jeho.
Moc se těšil na nového spoluhráče Phila Kessela. Nakonec ale asi dojde k jejich roztržení, v úterý proti Floridě nastoupí Pittsburgh s přeskupenými útoky. Trenér Johnston chce rozhýbat hlavně přesilovku, kde nevyužili Tučňáci zatím ani jednu z osmnácti příležitostí!
„Je to proces,“ řekl Crosby. „Chcete se cítit dobře, pokud jde o celou hru, a to se mi určitě první dvě utkání nedařilo. Od té chvíle ale cítím, že toho generuji víc a jako útoku se nám víc daří. Když to takhle půjde dál, věřím, že to tam začne padat.“

Zatím pouze jednou v životě nebodoval Crosby pětkrát v řadě. Stalo se mu to v sezóně 2009-10. Aktuální období bez bodu vlastně trvá už šest duelů, když přičteme i ten poslední z minulé sezóny.
Pittsburgh dal v pěti zápasech nové sezóny jen sedm gólů, naštěstí to stačilo na dvě vítězství. Ve čtvrtek porazili Tučňáci 2:0 Ottawu, v sobotu 2:1 Toronto. Crosby je řád, že když se jemu nedaří, šly aspoň týmové výsledky nahoru.
„Je to pro mě snazší. Samozřejmě chcete bodovat nebo dávat góly, ale když mužstvo vyhrává, aspoň se přes to snáz dostanu,“ věří lídr Pens.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -