- Reklama -

Dali byste si při návštěvě NHL pivo?

- Reklama -

Většina pravidelných návštěvníků zápasů české extraligy má o cenách zlatavého moku, prodávaného na stadionech, určitě poměrně slušný přehled. Kolik ale zaplatíte za pivo v případě, že se rozhodnete k návštěvě některého utkání zámořské NHL?
Průměrná cena necelého půllitru točeného piva, které můžete v arénách týmů NHL koupit, je v této sezóně 7.45 dolaru (cca 170 Kč), což oproti minulému období představuje nárůst o 1.5 procenta. Nejdražší pivo (od 10.5 dolaru, přes 240 Kč) pořídíte na domácím zápasu New York Rangers, i když výška ceny je v tomto případně relativní, protože za svoje peníze dostanete 24 uncí (asi 0.7 litru) piva, což je přesně dvojnásobek nejprodávanějšího objemu v amerických obchodech.
Nicméně na stáncích v Madison Square Garden menší velikost prostě nekoupíte. Na druhém konci tabulky se umístil Pittsburgh, kde vás nejmenší kelímek s obsahem 0.35 litru piva vyjde „jen“ na 5.25 dolaru (asi 120 Kč).
Pokud budeme uvažovat v přesných číslech a vezmeme v úvahu poměr množství a ceny, tak je na tom z hlediska pivního osvěžení nejlépe Washington, kde fanoušci Capitals koupí 0.75 litru za 8 dolarů (185 Kč).
Nejméně příznivé ceny jsou ve Winnipegu ­ na zdejším stadionu pořídíte 0.35 l piva za 7.36 dolaru (170 Kč), což je v přepočtu jen 15­ti korunový rozdíl oproti dvojnásobně většímu pivu na zápasech Capitals. Následující tabulka reflektuje ceny nejmenší velikosti piva, kterou můžete na jednotlivých stadionech NHL pořídit.
graf-piva

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -