- Reklama -

Další položka odškrtnuta. Kane už ví, jak chutná hattrick

- Reklama -

622 startů, 230 branek. Tak vypadala do včerejška bilance Patricka Kanea v zápasech základní části NHL. Po pátečním utkání s Torontem se rozrostla o tři góly. K podivení mnohých se jednalo o první hattrick chicagského útočníka.
„Dvou důležitých jsem dosáhl v play off,“ upřesňuje Kane, „a ty bych za nic nevyměnil. Je příjemné, že se mi to podařilo i v základní části a mám to odbyté. Dneska jsem těžil ze skvělých akcí svých spoluhráčů.“
Ve 34. minutě v závěru přesilovky rozebrali Blackhawks obranu Maple Leafs a Kane dorážel střelu Duncana Keitha. O čtyři minuty později stačila Jestřábům k využití početní výhody jen polovina vyměřeného času, Kane zakončoval z pravého kruhu po Panarinově nahrávce. V závěru při soupeřově power play vyslal nejproduktivnějšího hráče ligy na modrou čáru Teuvo Teräväinen a na led se mohly začít snášet čepice.
„Netušil jsem, že je to jeho první hattrick, tipoval bych, že už jich hrst posbíral. Je to moje chyba, protože ho za takovéhoto vedení moc často nenasazujeme do hry,“ kál se trenér Joel Quenneville po výhře 4:1. „Už nedávno byl blízko, ale minul prázdnou klec, takže je milé, že se mu to teď podařilo.“
Překvapený byl také brankář Scott Darling. „Dokázal toho v životě tolik. Nemůžu uvěřit, že je to teprve první hattrick. Je to úžasné. Co mu ještě zbývá zvládnout?“ táže se řečnicky dvojka Jestřábů.
Ještě by se určitě něco našlo, zní odpověď. Sedmadvacetiletý křídelník má totiž ve sbírce více týmových úspěchů než individuálních, tři Stanleyovy poháry doplňuje „pouze“ Calderova trofej z roku 2008 a Conn Smythe Trophy z roku 2013.  Při pohledu na Kaneův současný luxusní třináctibodový náskok ve statistikách a dvougólové vedení ve střelecké tabulce se to ale může během pár měsíců změnit. Rodák z Buffala je v polovině sezóny také největším favoritem na zisk Hartovy trofeje.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -