- Reklama -

Kdo bude kapitánem? Scott už patří Montrealu

- Reklama -

Byla by to taková poměrně nevýznamná výměna, nebýt toho, že při ní změnil dres kapitán jednoho z týmů pro All-Star Game. Však už se také na internetu začaly objevovat vtípky, jakého že hvězdného hráče Montreal v osobě Johna Scotta získal. Habs jsou jiného názoru a svého nového člena hned poslali na farmu do St. John’s.
Ale abychom se dostali k meritu a správně vás informovali o celé záležitosti, protože kolem ní byly zpočátku určité nejasnosti: nejprve Nashville poslal do Arizony obránce Victora Bartleyho výměnou za jiného beka Stefana Elliotta. Bartley byl následně spolu se Scottem vytrejdován do Montrealu za zadáka Jarreda Tinordiho a útočníka Stefana Fourniera.
„Tinordi je mladý a urostlý obránce, který umí hrát tvrdě. Má za sebou složitou sezónu, ale zkusíme, jestli by se u nás nechytil,“ pronesl generální manažer Kojotů Don Maloney.
Jeho protějšek Marc Bergevin hodnotí trejd ze svého pohledu: „Máme to štěstí, že máme v zadních řadách silnou konkurenci, takže pro Jarreda bylo těžké získat pevné místo v sestavě. Prokázal ale velkou profesionalitu a zůstal pozitivně naladěný.“
„Victor má za sebou víc než stovku zápasů v NHL, takže zvýší konkurenci v naší obraně. Je to defenzivní štít, ale v juniorce a v AHL ukázal, že může přispět také ofenzivně. Scott je v 33 letech zkušeným veteránem, který vnese zkušenost mezi naše útočníky v St. John’s,“ dodává Bergevin.

Chtěli Johna Scotta vyřadit z Utkání hvězd?

Skoro se zdá, že celá transakce mezi třemi kluby NHL byla dohodnuta jen kvůli tomu, aby zamezila účasti Johna Scotta na All-Star Game. Jak jistě víte, bitkařovi Kojotů poslali fanoušci tolik hlasů, že z něho učinili kapitána výběru Pacifické divize. Jenže Scott teď patří mužstvu z Atlantické divize, kterou by měl vést do boje Jaromír Jágr. A zatímco Coyotes před středečním posláním útočníka na farmu slibovali, že ho včas povolají zpět, Canadiens nic takového nemají v plánu.
„Liga zkoumá, jak se tato výměna projeví na sestavě Pacifické divize pro Utkání hvězd 2016,“ sdělili pouze činovníci NHL.


Vedení soutěže a arizonského klubu prý po zveřejnění výsledků hlasování žádaly Scotta, aby se vzdal účasti v ASG, ale on to odmítl. Odkazoval se přitom na svoji rodinu, která je nadšená z toho, jaké pocty se  mu dostalo. 33letý útočník prohlašoval, že by změnil názor pouze v případě, že by za dva týdny musel do nemocnice s manželkou očekávající narození dvojčat.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -