- Reklama -

Devils sbírají vydřené body. Proti Ottawě nahrávali Židlický a Jágr

- Reklama -

cesivnhl-logo-150x150-3Další vydřený zápas a další body pro Devils. New Jersey prohrávalo doma s Ottawou od poloviny utkání 0:1, nakonec ale dokázalo zápas po brankách Henriquea a Cammalleriho otočit. Prvnímu nahrával do palebné pozice efektně Marek Židlický, druhému neméně hezky Jaromír Jágr.

Mike Cammalleri, se 17 brankami nejlepší střelec New Jersey, zaznamenal sedmou vítěznou trefu v sezóně, lépe na tom není v NHL nikdo, stejně je na tom obránce Arizony Oliver Ekman-Larsson. Mezi hvězdami večera nechyběl tradičně brankář Cory Schneider, který ve svém 44. startu v sezóně pochytal 19 střel hostů. Gólman Devils patří k nevytěžovanějším brankářům soutěže.
New Jersey se poslední dobou výsledkově zlepšilo. Herně to pořád trochu skřípe, výhry jsou vydřené, ale na to se historie neptá. Výhra proti Ottawě byla čtvrtá z pěti utkání, jelikož Ďáblové s Pittsburghem padli až po nájezdech, celkem je to devět z deseti možných bodů.
Generální manažer Lou Lamoriello, který chodí poslední dobou také na lavičku, byl dotázán, jestli tým konečně hraje tak, jak si představoval, když postavil na střídačku duo Scott Stevens – Adam Oates.
„Pořád máme v mnoha oblastech co zlepšovat, ale v těch třech hlavních – přesilovky, oslabení a hra pět na pět – se zdá, že hrajeme ve správný čas správným způsobem,“ ocenil Lamoriello. „Musíme zůstat pozitivní a věřit svým hráčům.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Těsné výsledky hokejistům New Jersey nevadí. „Jsme připraveni hrát tyhle jednogólové zápasy,“ ujistil Henrique. „Myslím, že všechny týmy musí být připraveny hrát tyhle těsné duely. Jakmile jednou začne play off, zápasy se vyrovnají, jsou tu ale také utkání, kde hodně střílíme a dáme třeba čtyři pět gólů. Právě teď se snažíme hrát obojím způsobem.“
Hosty dostal do vedení Curtis Lazar, který prolétl mezi dvojící hráčů domácích Andy Greenem a Mikem Cammallerim a se štěstím zavěsil. O minutu a půl později už bylo srovnáno. V čase 52:08 vyzval Marek Židlický krásnou zadovkou ke střele Adama Henriquea a ten se nemýlil.
Na začátku 45. minuty pak Jágr povodil na zádech protihráče, vyjel od mantinelu a pěkně uvolnil Cammalleriho. Gól se ukázal být jako vítězný. Sám český útočník měl v závěru velkou šanci pojistit výsledek trefou do prázdné branky, jeho puk ale svatyni hostů těsně minul.

- Reklama -

„Byla to od Jágra skvělá akce,“ pochválil zkušeného harcovníka autor druhé branky. „Jágr má schopnost navázat na sebe v útočném pásmu pozornost víc než jednoho hráče, takhle tvoří hru. Potom umí protáhnout přihrávku uchem jehly, přesně jako na mě,“ ocenil Cammalleri.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -