- Reklama -

Doufám, že bude dobrá atmosféra, říká bývalý sporťák Novy Petr Suchoň

- Reklama -

Jeho tvář je v Česku známá z televizní obrazovky. Jako bývalý „sporťák“ má televizní hlasatel Petr Suchoň k hokeji blízko. Na NHL Global Series Prague 2019 moderuje interaktivní výstavu Global Fan Tour, kterou dnes v Praze navštívily tisíce lidí. Na své si zde přijdou zejména děti. Skupiny malých hokejistů v dresech tu potkáte na každém kroku. Sympatický moderátor nám ochotně poskytl krátký rozhovor.

Petře, jaký je Váš vztah k hokeji a konkrétně k NHL?
Vztah k hokeji mám samozřejmě kladný, ale byl by ještě hlubší, kdybych ho lépe uměl. NHL sleduji někdy od devadesátých let, kdy se u nás začaly vysílat první zápasy a objevila se počítačová hra NHL. Tehdy jsem měl o lize mnohem větší přehled. Dnes, kdy už nemám tolik času na hraní, vím o NHL mnohem méně než zamlada.
Měl jste nebo stále máte nějaký oblíbený tým?
Jsem ze Zlína a moc jsem obdivoval Petra Čajánka. Proto jsem vždy fandil „jeho“ St. Louis. No a potom asi Pittsburgh z počátku devadesátých let. Rick Tocchet, Ron Francis, Jaromír Jágr, Mario Lemieux, Paul Coffey, Tom Barrasso – to byl úžasný tým.
Kromě Petra Čajánka, měl jste tehdy nějaké oblíbené hráče?
Pár jich bylo. Líbili se mi hlavně Pat LaFontaine nebo Pavel Bure.
Co říkáte na to množství dětí na Global Fan Tour?
Je to pro ně parádní zážitek. Nejen tahle výstava, ale i možnost podívat se na otevřený trénink Chicaga a Philadelphie. Snad to někdo z nich dotáhne až do NHL a jednou si vzpomene, že jeho cesta do této ligy začala právě dnes na tomto místě.
Co očekáváte od zítřejšího zápasu?
Bude plná hala a doufám, že si to fanoušci užijí. Snad vytvoří dobrou atmosféru a nebude ticho. Většina diváků bude asi českých, a ti nemusí mít úplně vyhraněný názor na to, komu budou fandit. Ale věřím, že kulisa bude výborná.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -