- Reklama -

Doufám, že v Tampě zůstanu, přeje si brankář Ben Bishop

- Reklama -

Jak se čím dál víc mluví o hlasování Rady guvernérů, která má ve středu pravděpodobně posvětit přijetí nového týmu do NHL, zamyslel se také Ben Bishop, jaké by to bylo hrát v Las Vegas. Nový klub má totiž pocházet právě z města hazardu. Čilý noční život a množství lákadel z něj může pro leckterého hokejistu udělat lákavou destinaci.
„Skvělé město. Skvělé místo pro hokej a taky pěkné místo na návštěvu,“ zamyslel se Ben Bishop. „Myslím, že jejich domácí výsledky mohou být docela dobré. Těším se na to, až si tam jednou zahrajeme.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V tuto chvíli se Bishop těší hlavně na vyhlášení cen, kde je spolu s Bradenem Holtbym a Jonathanem Quickem kandidátem na Vezina Trophy pro nejlepšího brankáře základní části. Má za sebou skvělou sezónu, kdy za Tampu Bay zaznamenal 35 výher, 21 porážek a 4 prohry v prodloužení. Průměr obdržených branek měl 2,06, procento úspěšnosti zákroků 92,6.
Blesky pak dovedl v play off druhý rok po sobě do finále konference. Bohužel se ve vyřazovací části zranil a jeho místo převzal Andrej Vasilevskij, což bude nyní jeho soupeř i ve vlastním týmu. Po příští sezóně mu totiž končí oběma brankářům u Lightning smlouva.
„Myslím, že máme dva elitní brankáře,“ řekl generální manažer Steve Yzerman. „‚Vasy‘ je mladý a možná neměl takové výsledky, nicméně ukázal, že může chytat za opravdu dobrý tým. Jednou, ať už to bude kvůli platovému stropu nebo rozšiřovacímu draftu, se budeme muset rozhodnout. Máme dva chlapy, kteří potřebují být v bráně… Zatím jen nevím, jestli to rozhodnutí uděláme zítra nebo za rok.“
Bishop už se během kariéry stěhoval. Svojí pouť v NHL začínal v St. Louis, odkud byl vyměněn do Ottawy. Odtud šel po dvou letech do Tampy Bay. Nyní připouští, že by případné stěhování bylo jiné.
„Myslím, že ty první roky jsem ještě nebyl v týmech tak usazený. Nicméně je mi jasné, že v éře platových stropů nemůžete udržet každého,“ připustil eventualitu, že by se mohl stěhovat znovu.
Pokud to ale jen trochu půjde, rád by v Tampě Bay zůstal. „Máme docela dobrý tým, je to skvělé místo. Taky vyhráváme, což všechno dělá ještě lepší. Užil jsem si svůj čas v Tampě a doufám, že to bude pokračovat,“ věří devětadvacetiletý americký brankář.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -