- Reklama -

NHL představila rozpis příští sezóny

- Reklama -

Den před slavnostním udílení individuálních cen v Las Vegas ohlásilo vedení National Hockey League rozlosování nové sezóny. Jubilejní stý ročník nejslavnější hokejové soutěže světa (2016-17) odstartuje ve středu 12. října 2016 a základní část skončí po maratónu 1230 zápasů v neděli 9. dubna 2017. Příznivci zámořského hokeje se opět mohou těšit na zajímavý a pestrý program.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Úvodní hrací den nabídne čtyři zápasy včetně atraktivního duelu mezi Edmontonem a Calgary. Ten bude totiž prvním zápasem NHL pro Oilers v jejich nové multifunkční hale Rogers Place. Ta pojme 18 641 fanoušků, což je skoro o dva tisíce míst víc, než měla Rexall Place (1974-2016, 16 839 diváků), ve které v 80. letech úřadovala slavná dynastie edmontonských Olejářů.
V dalších zápasech úvodního dne se uskuteční také „Bitva o Ontario“ mezi Ottawou a Torontem, v rámci kalifornského derby přivítají Žraloci ze San Jose na svém ledě losangeleské Krále, v souboji dvou týmů z Centrální divize změří síly hokejisté Chicago Blackhawks a St. Louis Blues.
O den později otevírají sezónu Tučňáci z Pittsburghu. Před jejich střetnutím s Washingtonem Capitals se uskuteční slavnostní ceremoniál, během kterého Penguins vyvěsí ke stropu haly Consol Energy Center vlajku připomínající jejich čtvrtý triumf v play off (1991, 1992, 2009, 2016). 20. října budou moci hokejoví fajnšmekři shlédnout reprízu posledního finále mezi Pittsburghem a San Jose.
Činovníci NHL zařadili do nového rozpisu také čtyři zápasy pod širým nebem. Na Nový rok se tentokrát uskuteční zápas mezi Torontem Maple Leafs a Detroitem Red Wings nesoucí označení Centennial Classic, který bude součástí stého výročí od zrodu organizace Javorových listů. Zápas na stadionu BMO Field bude i odvetou mezi těmito kluby za Winter Classic z ledna 2014 (Red Wings –  Leafs 2:3sn).
Populární Winter Classic se uskuteční o den později na Busch Stadium v St. Louis, kam zavítají hokejisté Chicaga. Blues tímto duelem oslaví 50. výročí od svého založení. V plánu jsou i duely Heritage Classic ve Winnipegu (23. říjen 2016, Winnipeg – Edmonton, Investors Group Field) a Stadium Series v Pittsburghu (25. únor 2017, Pittsburgh – Philadelphia, Heinz Field).
Všichni hokejisté najednou si vydatně odpočinou až během Vánoc, kdy dostanou tři dny volna (24. – 26. prosinec 2016). Další pauza čeká ligu na konci ledna, který je už tradičně vyhrazen pro Utkání hvězd a doprovodné programy. Letošní All Star Weekend hostí v termínu 27.-30. ledna hala Staples Center v Los Angeles.
Ve dnech 8. a 9. dubna 2017 odehraje Detroit proti Montrealu a New Jersey poslední dva zápasy v dosluhující Joe Louis Aréně, která je domovem Red Wings od roku 1979 (20 027 diváků). Od podzimu 2017 ji nahradí zbrusu nová hala Little Caesars Arena (20 000).

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -