- Reklama -

Draisaitl zůstává v Edmontonu, podepsal osmiletou smlouvu

- Reklama -

Leon Draisaitl podepsal nový osmiletý kontrakt na 68 milionů dolarů s Edmontonem, který si tak pojistil služby německého hokejisty až do konce sezóny 2024-25. Delší smlouvy kolektivní dohoda mezi National Hockey League a hráčskou asociací NHLPA neumožňuje.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


S ročním příjmem 8,5 miliónu bude jednadvacetiletý rodák z Kolína nad Rýnem a syn někdejšího kouče Hradce Králové, či Pardubic Petera Draisaitla v příštím ročníku NHL nejlépe vydělávajícím hráčem Edmontonu podle základní mzdy.
Oilers sice už na začátku července uzavřeli stejně dlouhou smlouvu s kapitánem Connorem McDavidem (na 100 mil. dolarů, s ročním příjmem 12,5 mil. USD), ta ale vstoupí v platnost až po vypršení jeho tříletého nováčkovského kontraktu od sezóny 2018-19.
„Jsem skutečně nadšený, že tu zůstanu dalších osm let,“ uvedl pro klubový web Draisaitl, jenž byl od července chráněným volným hráčem. „Nikdy jsem nepřemýšlel o tom, že bych mohl hrát někde jinde. Máme tady něco opravdu výjimečného. Máme skvělou skupinu hráčů. Rád bych byl součástí toho všeho co nejdéle.“
Draisaitl, trojka draftu z roku 2014, má za sebou nejvydařenější zámořskou sezónu. Druhý nejproduktivnější hráč Oilers v ní odehrál všech 82 utkání a na konto si připsal 77 bodů za 29 branek a 48 přihrávek. Ve 13 zápasech play off zaznamenal 6 gólů a 10 asistencí. Německý centr je po Gretzkym druhým nejmladším hráčem Edmontonu, jenž dal ve vyřazovací části hattrick (bylo mu 21 let a 194 dní).

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -