- Reklama -

Florida opět vítězně. Bodoval Jágr, za poražené se trefil Michálek

- Reklama -

Ve čtvrtek vyhráli Panteři už pojedenácté v řadě, což je nejdelší vítězná šňůra této sezóny. Vítězí různými způsoby. Naposledy přehráli v úterý Buffalo pěti brankami, o dva dny později vyhráli těsně. Na triumf v Ottawě stačilo nejlepšímu celku současnosti 16 střel, ze kterých tři skončily za zády Craiga Andersona.
Tón zápasu určily dvě rychlé branky z počátku třinácté minuty. Reilly Smith nejdřív prostřelil brankáře domácích přesnou ranou z pravé strany, jen několik vteřin po buly se pak po obrovské chybě domácího hráče snadno chopil kotouče mezi kruhy Vincent Trocheck a zvýšil na 2:0. Panteři získali dvougólové vedení během osmi vteřin.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„V žádném případě si nemyslím, že to byl náš nejlepší zápas,“ řekl za hosty Roberto Luongo, jenž zlikvidoval 32 střel Ottawy a vyhrál už podeváté v řadě. „Byl to asi jeden z našich nejhorších výkonů v posledních jedenácti utkáních, ale z nějakého důvodu se nám právě teď daří vítězit, což je pěkné. Bereme to.“
Luongo byl opět důležitým faktorem jedenáctého vítězství Floridy. Krátce před trefou Smithe zasáhl proti Kyleu Turrisovi. Další důležitý zákrok proti stejnému hráči vytáhl floridský čaroděj z rukávu ve druhé třetině v přesilovce a blýskl se také ve třetím dějství proti Mikovi Zibanejadovi.
Ottawa po dvou brankách hostů snížila ve 26. minutě, ve třetí třetině však možnost dotáhnout se na hosty znovu prohospodařila. Svou důležitost pro mužstvo ukázal při třetí brance znovu Jaromír Jágr.
Český útočník perfektně vystihl rozehrávku soupeřova obránce, vypíchnul mu puk na vlastní modré čáře puk a vyjel se svými kumpány z útoku do brejku. Přes Huberdeaua pak dostal kotouč až před bránu, kde jej nadvakrát dostrkal do sítě Alexandr Barkov.
„Bylo to hodně náročné, měli spoustu šancí,“ hodnotil Jágr utkání. „Hodně stříleli, ale Roberto byl excelentní. Proto je mezi All Stars,“ připomněl Jágr, že pojede na Utkání hvězd z Floridy právě s Luongem. „Dneska nám zachránil zápas. Chci mu za to poděkovat. Nehráli jsme zrovna nejlépe, přesto jsme dokázali zvítězit.“
Víceméně kosmetickou úpravu skóre zajistil deset minut před koncem Milan Michálek. Český útočník se prosadil povedenou tečí střely Erika Karlssona. Michálek letos nezáří, šlo o jeho teprve devátý kanadský bod (6+3) a šestou branku. V posledních šesti duelech ale zaznamenal tři přesné trefy.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -