- Reklama -

Gaudreau získal podruhé v sezóně titul nováčka měsíce, Pastrňák ho nepředčil

- Reklama -

Pokud bychom na průběžné ukazatele měli pohlížet jako na vodítko k celkovému hodnocení, je o letošním držiteli Calder Trophy jasno. Johnny Gaudreau je jediným prvoročákem, jehož jméno se na seznamu nejlepších nováčků jednotlivých měsíců sezóny objevuje dvakrát. K prosincovému ocenění přidal útočník Calgary i titul za březen.
Vysloužil si ho především tím, že mezi nováčky nasbíral nejvíce bodů, šestnáct. Hodnotící komise dala 104. muži draftu 2011 přednost před bostonskou dvojicí David Pastrňák, Ryan Spooner, dalšími útočníky Markem Stonem (Ottawa) a Victorem Raskem (Carolina) a anaheimským gólmanem Johnem Gibsonem.
Gaudreau se povedeným březnem posunul v kanadském bodování zelenáčů před dosud vedoucího Filipa Forsberga z Nashvillu. Své příspěvky rozdělil téměř rovnoměrně mezi branky (7) a asistence (9). Bodoval přitom v deseti z patnácti utkání, do nichž nastoupil.


Vstupte do světa statistik NHL


Dvě utkání z jeho zápisů vyčnívají. 13. března se brankou a dvěma nahrávkami podílel na vítězství 6:3 nad Torontem, o šest dnů později tenhle výkon zopakoval při výhře 4:1 nad Philadelphií. Více než bod zaznamenal ještě dvakrát – 11. března díky dvěma brankám do sítě Anaheimu a v závěru měsíce v duelu s Dallasem, kdy vsítil vítězný gól a přidal nahrávku.
Americký reprezentant absolvuje v NHL druhou sezónu, ale loňská obnášela jediný start. Na své výkony by mohl navázat i v play off: Plamenům momentálně patří třetí příčka v Pacifické divizi s tříbodovým náskokem na Los Angeles, v případě vypadnutí z přímých postupových pozic by na ně v tuto chvíli zbyla alespoň divoká karta.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -