- Reklama -

Generální manažer Pittsburghu: Malkin není na prodej

- Reklama -

Řeči o tom, že by se mohl Jevgenij Malkin stěhovat z Pittsburghu, se v nejbližší době v pravdu nepromění. Podle slov generálního manažera Jima Rutherforda ruský útočník Tučňáky neopustí.
„Není k dispozici,“ ujistil Rutherford na stránkách listu Pittsburgh Post-Gazette. „Na základě mé komunikace s ním a s agentem, nemá zájem o výměnu. Miluje Pittsburgh a chce zůstat tady. Jako všichni v klubu je zklamaný, že jsme nedosáhli svého cíle.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Osmadvacetiletý útočník nasbíral loni v 69 utkáních 70 bodů (28+42), několik zápasů vynechal kvůli zranění ve spodní části těla. Letos by si měl vydělat 9,5 miliónu dolarů, z osmileté smlouvy mu zbývá ještě dlouhých sedm let. Kontrakt na 76 miliónů vyprší po skončení ročníku 2021-22.
„Hrál zraněný. Několikrát nastoupil ve stavu, kdy by jiní chlapi vůbec nehráli,“ řekl generální manažer Pens. „Z žádné strany, ani hráče ani klubu, není zájem ho vyměnit.“
V průběhu sezóny se přitom objevovaly v novinách a na internetu zprávy, že Malkin není v Pittsburghu spokojený a rád by odešel. Penguins vstoupili do sezóny jako obvykle s nejvyššími očekáváními, hodně je ale brzdila zranění.
Sezóna pro ně skončila, když vypadli v pěti zápasech prvního kola play off s New York Rangers. Sidney Crosby a Jevgenij Malkin si pak proti sobě zahráli ve finále mistrovství světa v Praze.

Malkin je podle Rutherforda klíčovým hráčem. Vedle Sidneyho Crosbyho, Krise Letanga a Marca-Andre Fleuryho je základním stavebním kamenem sestavy Pittsburghu.
„Potřebujeme tyhle hráče, abychom dokázali vítězit,“ řekl šéf Pens. „Je potom mou povinností, stejně jako povinností všech lidí z hokejových operací najít správnou podporu, abychom sestavu dobře vyvážili. Kombinaci rychlosti, mládí, abychom měli vyhovující partu a dokázali třeba to, co dokázali Chicago Blackhawks.“
„Nemuseli jsme ani moc koukat na finálovou sérii, abychom věděli, co nám schází. Ze všeho nejvíc potřebujeme víc šikovnosti na křídlech. To je naše priorita,“ odkryl Jim Rutherford plány na léto.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -