- Reklama -

Zůstane Bernier v Torontu? Klub říká ano, snoubenka ne

- Reklama -

Maple Leafs jsou jediným týmem NHL, který ve lhůtě 48 hodin po dohrání finále Stanley Cupu přihlásil svého hráče k arbitráži. Učinili tak v případě brankáře Jonathana Berniera, kterému vypršela dvouletá smlouva za 5,8 miliónu dolarů a stal se chráněným volným hráčem.
Ke zřídka využívanému právu povolat hokejistu před „mzdový soud“ sahají kluby především kvůli tomu, aby zabránily konkurenci předložit jejich hráči nabídku, kterou by posléze musely dorovnat (pokud by na hráče nechtěly ztratit práva). Např. před rokem se chystala tři slyšení, ale Michael Frolík s Winnipegem a Ryan O’Reilly s Coloradem se nakonec dohodli ještě dříve, než stanuli před nezávislým arbitrem. Případ Vladimíra Sobotky se před soudce dostal, ale český útočník dal před kontraktem se St. Louis přednost nabídce z ruského Omsku.
Bernier sice mezi tyčemi žádné extra výkony nepředváděl (průměr 2.87, úspěšnost 91.24 procenta), ale podle televizní stanice ESPN obě strany v těchto dnech jednají o nové smlouvě. Z jiných informací ale vyplývá, že jeho chuť setrvat v kanadském klubu není zase až taková. A jde o zprávy, aby se tak řeklo, „ze zdrojů blízkých hráči“, i když prozrazené mimochodem.
Bernierova snoubenka, modelka Martine Forget, v pravidelných měsíčních intervalech zveřejňuje na Instagramu fotografie jejich společného potomka. Na každém předchozím snímku měl malý Tyler na svém tričku stylizovaný výřez torontského dresu včetně „nárameníků“ s bílými listy. Na posledním obrázku jsou listy vyretušovány.
Když se jedna ze čtenářek zeptala matky na příčinu, dostalo se jí vysvětlení: „Má to jistý důvod, ale teď ho nemůžu nikomu říct.“

My #babyboy is #10months #Tyler #babybernier #son #mommyslittleman

Fotka zveřejněná uživatelem @martineforget,


Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -