- Reklama -

Hlinka, Bure, Pettersson. Švédský zázrak překonal nováčkovský rekord Vancouveru

- Reklama -

Od samého začátku této sezóny bylo zřejmé, že v Eliasi Petterssonovi získali Canucks výjimečného hráče. Pětka draftu z roku 2017 zaznamenala v úvodních dvou zápasech celkem pět bodů. Od té chvíle mohli fanoušci mnohokrát žasnout nad kousky mladého švédského šikuly.



Klidně posbírá pět bodů za večer, nasází hattrick nebo rozhodne nájezdy fantasticky provedenou Forsbergovou fintou. Svou parádní nováčkovskou sezónu vyšperkoval včera v Chicagu, kdy si připsal jednu asistenci.
Přihrávka na gól Mikaela Granlunda byla jeho jednašedesátým bodem sezóny. Díky tomu se Pettersson stal nejproduktivnějším nováčkem v dějinách vancouverského klubu.
Fanshop týmu
Dosavadní maximum činilo 60 bodů a dělili se o něj Ivan Hlinka (1981-82) a Pavel Bure (1991-92). O jeden bod méně dokázal ve svém prvním ročníku nasbírat bývalý kapitán Trevor Linden (59).
Kdykoli překonáte legendy, jako byl Bure, je to samo o sobě ohromný úspěch. Počin je to o to působivější, když vezmeme v úvahu, že „Petey“ vynechal deset utkání vinou zranění.
Jeho bilanci aktuálně činí: 62 utkání, 27 branek, 34 asistencí, 61 bod. Za posledních pět let si z nováčků pouze Mathew Barzal dokázal udržet lepší průměr bodů na zápas (loni 85 bodů v 82 zápasech).

- Reklama -


Spokojený mohl být „EP“ také s výhrou, o které jeho spoluhráči rozhodli hned na začátku prodloužení. Výborný výkon předvedl v brankovišti také Thatcher Demko, další z velmi talentovaných nováčků Canucks.
„Jsem na tento úspěch velmi hrdý. Moc to pro mne znamená,“ prohlásil nový klubový rekordman. „Jsem za ten rekord velmi šťastný, ale už se soustředím na další zápas,“ dodal.
Dvacetiletý Švéd bude mít možnost své bodové konto ještě rozšířit, poprvé už ve středu, kdy Kosatky přivítají na svém ledě Ottawu.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -