- Reklama -

Hoffman vysoudil dva milióny, pro Ottawu je to výhra

- Reklama -

Poslední arbitrážní případ letošních hokejových prázdnin je vyřešen. Nezávislý soudce přiřkl ottawskému útočníkovi Mikeu Hoffmanovi roční plat ve výši dva milióny dolarů. Není důvod se domnívat, že by kanadský klub verdikt odmítl a svému hráči nenabídl novou smlouvu.
Senátorům totiž rozhodnutí vyhovuje hned z několika důvodů.
Za prvé, k arbitráži šli s nabídkou na kontrakt za 1,75 mil. dolarů, zatímco Hoffman požadoval mzdu téměř dvojnásobnou. Za druhé, pětadvacetiletý forvard i po vypršení nového kontraktu zůstane chráněným volným hráčem, Sens tedy budou mít jeho osud částečně ve svých rukou. A za třetí, nikde není psáno, že rodákovi z Kitcheneru se v další sezóně povede stejně dobře jako v té předcházející.
V ní zaznamenal v 79 zápasech 48 bodů, což byl mezi nováčky čtvrtý nejlepší výkon. Hoffmanovi pomohl k šestému místu v hlasování o majiteli Calder Trophy. S 27 brankami byl dokonce nejlépe střílejícím zelenáčem. Na druhou misku vah je ovšem nutné položit fakt, že se (možná jen prozatím) jednalo o jediný výraznější Hoffmanův zápis do análů NHL. O sezónu dříve ještě pendloval mezi farmou Senators a prvním týmem, z 25 startů si připsal pouze šest bodů.
Hoffman nebyl jediným hokejistou, jehož případ letos dospěl až k arbitráži. Ottawa se bez prostředníka nedohodla ani s dalším forvardem Alexem Chiassonem, ve Washingtonu ztroskotala jednání Capitals s Marcusem Johanssonem.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -