- Reklama -

Hráli jste pod psa, žádný pohár nebude

- Reklama -

Z jedenácti lednových utkání vyhráli hokejisté Montrealu pouze tři, z toho jedno až po samostatných nájezdech. V šesti případech inkasovali při porážkách více jak tři branky, třikrát dokonce pět gólů. Sami celkově skórovali pouze 25krát, tuhle bilanci navíc hodně vylepšuje novoroční duel Winter Classic proti Bostonu (5:1). Prostě – není se čím chlubit.
Vzhledem k bídným výkonům Habs v minulém měsíci je pochopitelné, že při hodnoceních zápasů hokejisté kanadského celku moc často za hlavní hvězdu večera označeni nebyli. V už zmiňovaném utkání pod širým nebem byl nejlepším hráčem vyhlášen Brendan Gallagher, o pět dnů později po výhře 2:1 nad New Jersey se dostalo stejné pocty Maxi Paciorettymu, za výhru 3:2 v nájezdech s Torontem byl vyzdvižen Lars Eller.
Protože počet prvních míst v anketě je základním kritériem ve vnitroklubové soutěži o Molson Cup a z této trojice přidal každý jen jedno třetí místo, rozhodlo vedení Canadiens, že malý pohár za leden neudělí. Aktuální kolo soutěže se protáhne do dalšího měsíce a vítěz bude (snad) vyhlášen na konci února.
V Montrealu jen doufají, že do té doby se vhodný kandidát najde. Po přestávce pro All-Star Game totiž mužstvo zaznamenalo dvě porážky 2:4 (s Philadelphií a Buffalem), takže z posledních deseti startů uspělo pouze jednou. V tabulce Atlantické divize patří svěřencům Michela Therriena až šestá příčka, na postupová místa ztrácejí pět bodů.
Canadiens chyběli v play off naposledy v sezóně 2011-12. O dva roky později došli do konferenčního finále, loni skončili ve druhém kole na Tampě.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -