- Reklama -

Hurricanes jsou na prodej. Nedaří se ale najít kupce

- Reklama -

Letní období pokračuje. Spousta týmů má většinu svých hlavních problémů vyřešeno. Některé ne. Carolina Hurricanes stále neví, zda prodloužit kontrakty Ericu Staalovi a Camu Wardovi. Oba se stanou nechráněnými volnými hráči už po příští sezóně. Zřejmě ještě těžší úkol je ale hledání nového vlastníka.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Už v září 2014 deklaroval klubový majitel Peter Karmanos úmysl Hurricanes prodat. Pokud ne celý, tak alespoň část. Rád by si v mužstvu ponechal nějaký vliv a podíl, ale rád by se také o starosti s klubem podělil s někým dalším.
„Přivítali a pobavili jsme se tu s některými lidmi, nicméně jak tu teď sedíme, nemám nikoho, s kým bych se mohl identifikovat. Nemohu říct, že mám dostatečně silnou skupinu, která by koupila tým nebo aspoň jeho část od pana Karmanose,“ řekl týmový prezident Don Waddell místním novinám.
Noviny už zvažují i možnost, že se kupec prostě nenajde. To by pak bylo zajímavé. NHL momentálně zkoumá nabídky nových zájemců, kteří chtějí hokej nejvyšší zámořské kvality dostat do Las Vegas nebo znovu do Quebecu.
Jak informují zámořská média, firma Quebecor, která má zájem obnovit tradici NHL ve frankofonní části Kanady, zatím neodpověděla na celou řadu otázek. Garymu Bettmanovi to vadí a naděje na návrat hokeje do Quebecu to trochu snižuje. Liga si není jistá, jestli se prodá dost permanentek, zda Quebecor zajistí vše potřebné.
„Nebylo by překvapení, kdyby se od sezóny 2017-18 přidalo jen Las Vegas a Quebec by musel počkat,“ napsal novinář Sportsnet. „Quebecor to může nutit hledat možnosti jinde.“
Je tedy možné, že Quebecor nakonec boj o comeback NHL do Quebecu vzdá a ujme se jiného klubu. K mání jsou Arizona Coyotes a právě Carolina Hurricanes. Nejsou to zrovna perfektní hokejové trhy, ale mohlo by to být jednodušší a levnější řešení než bojovat o vzkříšení NHL v Quebecu.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -