- Reklama -

Poslední sezóna se nesmí opakovat, přeje si Simmonds

- Reklama -

V závěru posledního ročníku NHL si zlomil holenní kost a musel jen přihlížet tomu, jak se jeho spoluhráči z týmu Philadelphia Flyers marně snaží dostat do play off. Je tedy jasné, že útočník Wayne Simmonds má motivaci zažít mnohem lepší novou sezónu. A také nastřílet více branek.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Mým jasným cílem je nastřílet třicet branek,“ tvrdí pravý křídelní útočník, jemuž ke slibované třicítce chybělo v posledních dvou sezónách opravdu málo – jeden, respektive dva góly.
„Několikrát jsem byl dost blízko. Ale pokud budeme vyhrávat a dostaneme se do play off, tak je mi vážně jedno, kolik dám branek,“ doplňuje jedním dechem.
Za posledních sedm let vynechal v NHL jen devět zápasů, a proto se teď po zranění nemůže dočkat, až naskočí do nové sezóny.
„Na konci sezóny jsem mě asi měsíc volna a bylo dost těžké ukončit sezónu takhle. Před létem jsem musel trochu rehabilitovat a pak už se zaměřil na trénink, abych byl zase silný,“ vysvětluje rodák ze Scarborough.

Nesvazuje jej ani nová povinnost, kterou musel plnit už od minulého ročníku – stal se zástupcem kapitána týmu.
„Snažím se dělat, co mohu, na ledě i mimo něj, abych svoje spoluhráče podpořil. Základem je ale makat jako tým, aby se nezopakoval loňský ročník,“ řekl hráč, jenž včera oslavil sedmadvacáté narozeniny.
A jak dosáhnout toho, aby se poslední sezóna Flyers neopakovala?
„Měli jsme dobrý tým. Proti dobrým soupeřům jsme hráli skvěle, jenže často jsme ztráceli body s týmy, s kterými jsme bojovali o postup. A kvůli tomu jsme nakonec zůstali v tabulce pod nimi. Musíme zapracovat na tom, abychom podávali stabilní výkony, a všechno bude v pořádku,“ tvrdí Simmonds.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -