- Reklama -

Jágr, Ovečkin, Kane, Scott. Fanoušci zvolili kapitány pro Utkání hvězd

- Reklama -

Jaromír Jágr vyslovil obavy, že nebude stačit rychlostně. O Johna Scotta zase příliš nestojí NHL kvůli jeho „nehvězdnému“ statusu. Hlas lidu je však hlasem božím. Fanoušci prostřednictvím internetového hlasování posílají na letošní All-Star Game jak českého veterána v barvách Floridy, tak arizonského bitkaře. Také další divizní výběry budou mít ve svém čele útočníky: washingtonského Alexandra Ovečkina a chicagského Patricka Kanea.
Nově pojaté Utkání hvězd nabídne nejprve dva mezidivizní souboje a následně finále mezi jejich vítězi. Týmy budou na led nastupovat pouze se třemi muži v poli a brankářem, jak je tomu od letošní sezóny při prodloužení. Každé utkání potrvá dvacet minut čistého času.
Jednotlivé výběry budou tvořeny dvěma gólmany, třemi obránci a šesti útočníky. Možnost vybrat kapitána každé divize (a tedy jistého účastníka) měli hokejoví fanoušci během celého prosince prostřednictvím hlasovacího formuláře na ligových stránkách. Zbylých čtyřicet aktérů – po deseti z každé divize – donominuje oddělení hokejových operací NHL.
Trenéry týmů se stanou kouči těch ligových mužstev, která budou mít za týden po odehrání sobotních zápasů v každé divizi nejvyšší bodovou úspěšnost. Ve třech divizích je situace jasná: Washington (Barry Trotz), Dallas (Lindy Ruff) a Los Angeles (Darryl Sutter) vedou své skupiny s výrazným náskokem. V Atlantické divizi se pořadí mění každým dnem, naděje na známou tvář na střídačce si může dělat i Jágr.
„Doufám, že pokud Barry pojede, dostanu víc prostoru na ledě,“ komentuje dominanci Capitals v Metropolitní divizi s úsměvem Ovečkin. „Nebo naopak méně, uvidíme.“
Ruský forvard, který má za sebou pět startů na Utkání hvězd, se na návštěvu Nashvillu během posledního lednového víkendu už těší. „Je to pro mě velká pocta. Vždycky je příjemné vidět, že vás lidi volí.“
Stejné pocity hřejí u srdce Patricka Kanea. „Nevím, jestli jsem to čekal, ale je to báječné. Letos každý mluví o tom, jak úžasné je sledovat hru tři na tři. Při All-Star Game se sejde spousta šikovných hráčů, takže uvidíte hodně branek. Pro fanoušky to bude zábava. Na hráčích bude, aby hráli pořádně a předvedli dobré představení pro fandy.“

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -