- Reklama -

Jágr radí Voráčkovi: zapracuj na střelbě, nic jiného ti nechybí

- Reklama -

„Umí zahrát i lépe,“ zavtipkoval Claude Giroux po sobotním utkání mezi Philadelphií a Torontem na adresu Jakuba Voráčka, jenž se na výhře 7:4 podílel čtyřmi asistencemi. Možná ho český útočník, kterého zpovídali novináři o kousek vedle, slyšel. V neděli proti Winnipegu sice vylepšil svoji bilanci pouze o dva body, ale měly podobu hodně důležitých gólů. V první minutě Voráček otevřel skóre, po deseti sekundách prodloužení zajistil Letcům další vítězství v poměru 4:3.
„Jeho čísla vypadají velice dobře, ale stejně dobrá je i jeho práce v defenzívě. Ta je jedním z důvodů, proč se naše formace dostává do tolika šancí. Jsme schopni vyvézt puk a pro mě jako pro centra je to potom mnohem snazší. Jake mi zjednodušuje práci. Mám velké štěstí, že můžu hrát zrovna s ním,“ chválí parťáka z útoku, tentokrát už naprosto vážně, Giroux.
Elitní formace Letců, v níž uvedené duo doplňuje rakouský reprezentant Michael Raffl, se v posledních třech zápasech nějakým způsobem podílela na dvou třetinách branek svého týmu. V neděli vypracoval Giroux pro Voráčka obě jeho akce. Nejprve mu v situaci dva na dva ideálně přihrál do levého kruhu. V nastavení, i když jako asistent uveden v zápise není, odstavil u zadního mantinelu od kotouče Dustina Byfugliena.
„Když je sledujete, někdy se úplně zapomenete,“ říká ‚druhoročák‘ v sestavě Flyers Scott Laughton. „Jsou to hráči světové třídy. Je zábava sledovat, co předvádějí a jak si rozumějí.“
Voráček bodoval ve třetím utkání v řadě, v této sezóně vyšel z 33 startů naprázdno pouze sedmkrát. Se čtrnácti brankami a třiceti asistencemi má na čele ligových statistik dvoubodový náskok na Tylera Seguina z Dallasu. Kdybychom udělali projekci jeho dosavadních čísel na celý ročník, dostali bychom se ke 110 bodům. Takovýhle výkon by v posledních třech kompletních sezónách kladenskému rodákovi pokaždé stačil na celkové ovládnutí statistik.
„Je strašně těžké je pokrýt. Když hraje s Girouxem, pomůžou si navzájem,“ komentoval před časem souhru dvou mužů, kteří byli během sezóny 2011-12 jeho spoluhráči, Jaromír Jágr. „Teď jde o to, aby jim to vydrželo celých osmdesát zápasů a zůstali zdraví.“
„Jakub má správné fyzické parametry, je silný v soubojích jeden na jednoho. Je to skvělý bruslař a výtečný nahrávač. Pokud by se zlepšil ve střelbě, byl by ještě nebezpečnější. Kdybych byl na jeho místě, zapracoval bych víc na střelbě zápěstím,“ přidává doporučení mladšímu krajanovi. „Nic jiného mu nechybí.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -