- Reklama -

Jágr skóroval a v historické tabulce dorovnal Marcela Dionnea

- Reklama -

Jaromír Jágr zdolal další významný milník. Po osmi zápasech bez gólu se zapsal mezi střelce ve čtvrtek v utkání s Washingtonem. Šlo o jeho 731. branku v NHL, čímž se na čtvrtém místě historické tabulky střelců vyrovnal Marcelu Dionneovi. Jágr otevíral skóre zápasu, ve kterém Florida nakonec porazila Washington 4:1.
„Měl nějaké šance už předtím, je dobře, že dnes gólu dosáhl,“ okomentoval úspěch svého nejzkušenějšího muže trenér Gerard Gallant. „Dal v kariéře hodně gólů, ale dnes jsem si jistý, že byl hodně šťastný.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Český forvard otevíral střeleckou listinu utkání zdařilou tečí střely Dmitrije Kulikova. Florida byla od počátku utkání aktivnější a soupeře tentokrát v domácí hale k ničemu vážnějšímu nepustila. Ve druhé třetině navýšil vedení na 2:0 Brandon Pirri, ve třetím dějství zvýšil na 3:0 Ekblad, pak snížil Alexandr Ovečkin a domácí nakonec uzavřeli skóre do prázdné klece.
Jágr skóroval z první střely domácích na branku Capitals. „Čekal jsem dlouho,“ řekla česká legenda. „Měl jsem šance, jen se mi nedařilo skórovat. Jsem šťastný, že je to za mnou. Každý výkon vypadá, že je kolem něj velká karma a je obtížné ho překonat.“
„Nestalo se to prvně, kdy jsem se na nějakém čísle zaseknul. Je to vždycky stejné. Skvělí hráči, jejich skvělé charisma a skvělá karma kolem nich. Je to jako obrovská zeď,“ popsal Jaromír Jágr souboj s Dionneovým výkonem.

Třiačtyřicetiletý veterán tak aktuálně ztrácí jen deset zásahů na historicky třetího nejlepšího střelce Bretta Hulla. Gordie Howe (801) a Wayne Gretzky (894) jsou Jágrovi (731) ještě hodně vzdáleni, a pokud česká legenda nevydrží v NHL ještě několik sezón, zřejmě už nemá šanci je dostihnout.
Pokud jde o vzájemné utkání Floridy a Washingtonu, osm z poslední duelů mezi těmito dvěma celky skončilo rozdílem jednoho gólu. Čtyři dospěly až k samostatným nájezdům. Ve čtvrtek Panteři sérii těsných výsledků přerušili. Čtyři góly vstřelila Florida naposledy v duelu s NY Rangers 21. listopadu, kdy prohrála 4:5.
„Pořádně jsme se nerozjeli,“ naříkal trenér Capitals Barry Trotz. „Myslím, že vyhráli víc osobních soubojů, jejich brankář (Al Montoya 21/20) předváděl důležité zákroky, když to bylo potřeba. My jsme chvílemi vypadali dobře, měli jsme možnosti v přesilovkách, ale nenacházeli jsme cestu do sítě. Kdy se vám to nedaří, jen celou dobu marně honíte zápas…“

- Reklama -

Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -