- Reklama -

Jágrův kontrakt musí dávat smysl oběma stranám, říká Tallon

- Reklama -

Oficiální server nhl.com informoval na základě zprávy Sportsnet o tom, že generální manažer Floridy Panthers Dale Tallon má v plánu setkat se s agentem Jaromíra Jágra, aby společně probrali budoucnost nejstaršího hokejisty NHL na Floridě.
„Je to záležitost toho, co bude pro Jágra nejlepší,“ řekl Tallon. „Jaromír je velmi čestný, upřímný a inteligentní muž. První otázka zní, zda se vůbec chce vrátit. Druhá otázka zní, zda bude ochotný se vrátit na základě podmínek kontraktu, který bude dávat smysl oběma stranám.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Jágrův agent Petr Svoboda se má setkat se staronovým generálním manažerem Floridy během světového šampionátu ve Francii a Německu, kam se oba vydají. Česká hokejová legenda se letošního mistrovství světa nezúčastní. Trenéři akceptovali Jágrovo rozhodnutí, že v reprezentaci skončil.
„Nechce smlouvu delší než jeden rok,“ připomněl Jágrův zvyk Tallon, který českého veterána 26. února 2015 na Floridu přivedl. „Je to opravdu kvalitní chlap, který nechce nikoho dostávat do nepříjemné situace.“
17. června proběhne rozšiřovací draft, v jehož rámci si nový klub z Las Vegas vybere ze soupisky ostatních týmů po jednom hráči. Stávající kluby budou moc chránit sedm útočníků, tři obránce a jednoho brankáře. Las Vegas si musí mezi třiceti hráči vybrat aspoň dvacet hokejistů s platným kontraktem pro příští sezónu.

Jágr je druhým nejproduktivnějším hokejistou historie NHL, nasbíral v ní 1914 bodů (765+1149). V celkovém kanadském bodování už je před ním jen Wayne Gretzky, který má na kontě 2857 bodů (894 + 1963). V základní části právě končící sezóny nasbíral český hokejista celkem 46 bodů (16+30) a byl jedním z pouze pěti hráčů Panthers, kteří nechyběli v žádném z 82 utkání základní části.
„Pořád tuhle hru miluju,“ řekl Jágr 3. dubna. „Stále se chci zlepšovat. Na tom se za těch dvacet let nic nezměnilo. Chuť tady pořád je. Stále věřím, že mohu být lepší. Hlavní věc je láska ke hře, takže počkám a uvidíme, co se stane.“
Generální manažer Floridy současně oznámil, že jednání o novém trenérovi probíhají. Rád by měl na tomto postu jistotu před vstupním draftem, který letos proběhne 23.-24. června v Chicagu.
„Mluvili jsme už s půl tuctem mužů, kandidátů je opravdu hodně,“ prozradil Tallon. „Je vzrušující poznávat lidi, které bych normálně nepoznal. Potřebujeme nějaký čas, abychom vybrali správně. Chceme někoho, kdo bude dobrý komunikátor a současně někoho, kdo bude dobře pracovat s mladými hráči. Musí být trpělivý a musí jim být dobrým učitelem.“

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -