- Reklama -

Jágrův trhák se odkládá, útočník Floridy má chřipku

- Reklama -

Ve čtvrtek svým 731. gólem vyrovnal Marcela Dionnea na čtvrtém místě historických statistik. V sobotním zápase s Bostonem promarnil Jaromír Jágr první šanci se osamostatnit v tabulkách. Dnes večer v newyorském Brooklynu měl dostat další, ale nedostane. Český útočník bude utkání s Ostrovany sledovat pouze z tribuny.
„Je naším nejlepším střelcem,“ lituje neúčasti nejstaršího hráče v lize trenér Gerard Gallant. „Ale kdoví, třeba dá dneska dva nebo tři góly někdo z těch kluků z farmy.“
Příčina Jágrovy absence je stejná, z jaké on i další tři hokejisté Panthers vynechali pondělní trénink. „Řádí nám tu nějaký chřipkový virus,“ prozrazuje Gallant. „Trocheck odehrál minulý zápas, i když mu nebylo dobře. Doufáme, že během dvou dnů volna se z toho dostaneme. Portland ale není daleko, kdybychom potřebovali.“
Už v pondělí byl z farmy povolán Corban Knight, dnes ho následoval Rocco Grimaldi. Opačným směrem naopak zamířil jeden z marodů Dave Bolland, i když v jeho případě jde i o výkonnostní důvody. Hokejista s ročním příjmem 5,5 mil. dolarů v této sezóně zatím nasbíral jen pět bodů, takže byl poslán na „kondiční pobyt“ do AHL.
Další šance pro Jágra na posun statistikami se naskytne ve čtvrtek, kdy Florida hraje v New Jersey.
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -