- Reklama -

Ze Stollových výkonů Jezdci v extázi nebyli, útočník se stěhuje do Minnesoty

- Reklama -

Na ledě si Jarret Stoll v minulosti nevedl špatně, pod dvěma tituly Los Angeles je díky svým výkonům v kruhu pro vhazování podepsán poměrně silně. Mimo led už to bylo horší, letos v dubnu si pobyl v cele kvůli držení extáze a kokainu. NY Rangers s ním přesto před sezónou podepsali roční smlouvu za 800 tisíc dolarů.
Možná doufali, že si vzpomene na roky, kdy byl schopen nasbírat pětadvacet, někdy až čtyřicet bodů za sezónu (osobní rekord má dokonce 68 z dob působení v Edmontonu). U Jezdců ale nic takového „nehrozilo“ (má bilanci 1+2), zvláště ne poté, co byl přesunut z centra na křídlo. Proto newyorský klub včera zařadil 33letého forvarda na listinu volných hráčů.
„Zkoušeli jsme různé scénáře a zjistili jsme, že je pro nás lepší volbou postavit do středu Dominica Moorea,“ vysvětluje trenér Alain Vigneault, kdo stojí nepřímo za Stollovým odchodem. „Pro Jarreta bylo těžké přizpůsobit se hře na křídle, proto jsme po dlouhých diskusích došli k názoru, že Jarret jako dvojnásobný vítěz Stanley Cupu by zařazením na waiver mohl dostat další šanci.“
Také že dostal. Po hokejistovi s úspěšností vhazování 57,9 procenta sáhla Minnesota – s výhledem, že Stoll nejen vylepší bilanci na buly, ale také hru speciálních formací.
„Je to velmi dobrý hráč na oslabení a špičkový muž na buly. Exceluje na pravé straně, která není při vhazování naší silnou,“ vypočítává generální manažer Divochů Chuck Fletcher. „Velmi dobře střílí a v kariéře už nasbíral nějaké body, ale my ho minimálně na začátku chceme využít především na forčeking, oslabení a defenzivní úkoly v závěrech zápasů.“
Po rodákovi z Melville v Saskatoonu po zařazení na listinu volných hráčů prý hodlalo sáhnout více klubů. Divoši z nich byli nejhůře postavení, takže zvítězili.
„Měli jsme štěstí,“ uznává Fletcher. „Při uzávěrce přestupů musíte za zkušeného hráče něco obětovat. Při waiveru je problém, že máte pouze 24 hodin na rozmyšlenou. My ale v létě strávili hodně času tím, že jsme si o Jarretovi zjišťovali informace a hovořili s jeho agentem, což nám pomohlo dojít k rychlejšímu rozhodnutí,“ prozrazuje GM Minnesoty.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -