- Reklama -

Jedno Mrázkovo zaváhání a Detroit má po sezóně

- Reklama -

Třiadvaceti zákroky držel naděje Red Wings na úspěch v Tampě Bay a návrat série do Detroitu. Necelé dvě minuty před sirénou však při nepovedené rozehrávce Petra Mrázka soupeř získal kotouč a vstřelil jediný gól pátého zápasu divizního semifinále. Rudá křídla zvítězila pouze v jednom utkání, dál jdou Blesky.
„Nikdy není příjemné prohrát zápas jako tenhle, když do konce zbývala minuta a půl. A pustit takovýhle gól je frustrující. Měli jsme dost šancí na to, abychom rozhodli o výsledku dříve, ale nedokázali jsme skórovat,“ trápilo českého gólmana.
Na jeho protějška Bena Bishopa šlo ve čtvrtek 34 střel, nepustil ani jednu. Ve všech předchozích duelech série skončily za jeho zády vždy dva puky, což až na třetí zápas, v němž Mrázek vychytal nulu, k vítězství stačilo. Tentokrát se ze shutoutu radoval Američan, v play off NHL počtvrté v kariéře.
„Dnes mi šlo hlavně o výhru. Kluci v celé sérii odváděli dobrou práci ve střílení branek, dnes bylo na mě, abych nepustil puky do brány,“ říká budoucí účastník Světového poháru.
Rozhodující akce včerejšího utkání započala u Ryana Callahana nahozením kotouče podél mantinelu. Mrázek pro puk vyjel za svoji klec a snažil se ho posunout na Jonathana Ericssona, jenže kvůli nekvalitnímu ledu se mu to nepovedlo zcela podle přestav. Dravý Callahan byl u něho dřív a nahodil před bránu, kde hráči Wings neuhlídali Alexe Killorna.

„Věděl jsem, že na konci třetiny už led není příliš dobrý, a snažil jsem se Mrázka předhonit. Byl to nešťastný odraz pro ně a šťastný pro nás,“ nabízí svůj pohled Callahan. „Killorn při forčekingu chodí před bránu, tak jsem tam poslal puk a on si vybojoval výbornou pozici před obránci.“
V popisu pokračuje autor klíčové trefy. „Mrázek to chtěl odehrát a Ryan ho předskočil. Jakmile jsem viděl, že je Mrázek venku z brány, snažil jsem se najít si místo a jít před brankoviště. Věděl jsem, že pokud se Callahanovi podaří poslat mi puk, pravděpodobně dám gól,“ věřil si Killorn.
„Byl to skvělý pocit. Po dvě třetiny jsme tvrdě bojovali. Byly chvíle, kdy nás Bishop držel ve hře. Vstřelit vítěznou branku necelé dvě minuty před koncem bylo ohromné, protože Detroit nás většinu času přehrával,“ uznává třetí nejproduktivnější hráč Lightning (3+2) v dosavadním průběhu play off.
Další body bude moci Killorn i jeho spoluhráči sbírat ve druhém kole, v němž se Tampa střetne s vítězem série mezi Floridou a NY Islanders. Tam je po čtyřech utkáních stav nerozhodný 2-2.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -