- Reklama -

Malkin je zpět. Čtyřmi body zničil Rangers a Pittsburgh je krůček od postupu

- Reklama -

Na konci základní části byl zřejmě Pittsburgh nejlepším týmem NHL. Drtil soupeře vysokými výsledky, v březnu a v dubnu prohrál z 21 zápasů jen pět. Zhruba celý měsíc přitom postrádal Jevgenije Malkina, který byl mimo hru se zraněnou rukou. Teď je Malkin zpátky a znovu předvádí své hokejové umění. Pittsburgh je ještě silnější, než byl.
Tým, který se pod vedením nového kouče Mikea Sullivana neuvěřitelně zvednul, tak letos může dojít v play off daleko. Rangers jsou tým se zkušenostmi, mají za sebou i prohrané finále, a určitě by letos rádi zaútočili na metu nejvyšší, osudovým se jim ale může stát už první soupeř.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Po čtvrtečním debaklu 0:5 v Madison Square Garden je stav série 1:3 a Pittsburgh má tři mečboly. Důležitým strůjcem posledního úspěchu byl právě Jevgenij Malkin, který zaznamenal čtyři body za dvě branky a dvě asistence.
„Myslím, že dnes udělal další velký krok,“ řekl kouč Penguins Sullivan. „Vidím, že jeho timing byl lepší. Vypadá silnější. Jeho kondice se zlepšuje s každým zápasem, který odehrál. Abych byl upřímný, přesně tohle jsme od Ženi očekávali.“
Malkin si čtyřmi body vyrovnal osobní maximum ve vyřazovacích bojích. První asistenci si připsal už na začátku 2. minuty, kdy rozjel křížnou přihrávkou akci, na jejímž konci byl dorážející Eric Fehr. V 8. minutě pak asistoval u přesilovkového gólu Patrica Hörnqvista.
Třetí gól přidal v 17. minutě Conor Sheary, další dvě trefy přidal Malkin sám. Ve 24. minutě ho krásně zpoza brány uvolnil Sidney Crosby, ve 43. minutě zúročil v přesilovce přihrávku Briana Dumoulina.
Ruský hokejista je rád, že do rozjetého týmu zapadl. „Samozřejmě jsem přemýšlel o své roli, když jsem nehrál a tým vyhrával,“ přiznal Malkin. „Vím, že můžu týmu pomoct, že můžu pomoct na přesilovkách. Cítím se lépe. Vím, že můžu týmu pomoct vyhrávat.“
Důležitým prvkem utkání byli brankáři. V bráně Rangers pustil čtyři góly Henrik Lundqvist, kterého ve druhé třetině vystřídal Antti Raanta. Za Pittsburgh chytal v době nepřítomnosti Marca Andre Fleuryho Matt Murray, který měl 31 zákroků a připsal si první shutout v play off.
„Nemůžu říct nic jiného, než že jsem nechytal dobře. Byl to opravdu špatný zápas. Potřebuju se zlepšit, je to jednoduché. Není třeba k tomu nic dalšího říkat,“ omlouval se za svůj výkon Lundqvist.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -