- Reklama -

Jonathan Bernier doplní Johna Gibsona v brankovišti Anaheimu

- Reklama -

Jen podmíněnou volbu v draftu stál anaheimské Kačery Jonathan Bernier z Toronta. Potom co Ducks pustili Fredrika Andersena právě k Maple Leafs, potřebovali někoho na doplnění tandemu k Johnu Gibsonovi a dohodli se opět s Javorovými listy.
Bernier měl loni statistiku 12 vítězství a 21 porážek, další tři prohry si připsal po prodloužení. Průměr obdržených branek měl tento frankofonní Kanaďan 2,88, procento úspěšnosti zákroků 90,8. Jeho celková čísla během kariéry jsou o něco lepší: 2,67 a 91,5 %.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Nevěděl jsem, že se blíží moje výměna, nebo že se budu stěhovat, nicméně generální manažer Lou Lamoriello mi dnes ráno volal,“ řekl gólman. „Jsem moc rád, že jdu k Ducks. Vypadají jako skvělá organizace a mají výborný tým. Myslím, že to pro mě bude dobrá volba na zahájení další kapitoly.“
Sedmadvacetiletý Bernier se tak bude prát o místo v bráně s Johnem Gibsonem, jemuž bude 14. července 23 let. Gibson má smlouvu ještě na tři roky s částkou odečítanou z platového stropu 2,3 miliónu dolarů, Bernier má smlouvu už jen na rok, rozpočet Ducks zatíží sumou 4,15 miliónu dolarů.
„Nemůžete myslet na to, kolik toho odchytáte, jestli dostane Gibson víc zápasů než já,“ řekl Bernier. „Pracuji tvrdě celé léto, chci být připravený na nadcházející sezónu.“
Přestože v Torontu chytal rád, na novou výzvu se těší. „Chytání v Torontu jsem si opravdu užil, nicméně když procházíte přestavbou, není to snadné. Jdu do týmu, který je ucháčem o Stanley Cup. Určitě se cítíte lépe, když přijdete do kempu a víte, že před vámi bude skvělý tým.“
Bernier byl draftován Los Angeles v roce 2006 jako celková jedenáctka. Chytal zde do roku 2013, kdy se přesunul do Toronta. Javorové listy teď mají do brány podepsaného jen Andersena, problém v tom ale v klubu nevidí.
„Už dříve jsme získali Andersena, což cítíme jako tu nejlepší věc. Náhradního brankáře seženeme do začátku kempu,“ slíbil generální manažer Toronta Lou Lamoriello.
Bernier se dobře zná s trenérem Anaheimu Randy Carlylem, pod nímž chytal zhruba rok a půl v Torontu. „Vždycky jsme spolu vycházeli,“ ujistil všechny kanadský brankář. „Je to kouč se smyslem pro detail, po hráčích žádá hodně. Právě to od svého trenéra chcete.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -