- Reklama -

Jsem tady a mám to tady rád, říká ke spekulacím o výměně Jeff Skinner

- Reklama -

V Carolině má za sebou pět sezón. Hurikáni ho v roce 2010 ze sedmého místa draftovali a hned mu dali šanci. Jeff Skinner tu letos dohrál pátou sezónu, moc se mu ale nepovedla. Jednatřicet bodů (18+13) je výkon hodně za očekáváním, a tak není divu, že se kolem třiadvacetiletého útočníka točí stále více spekulací, že by mohl být vyměněn.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Dá hodně práce všechny ty internetové řeči ignorovat. V létě snad neuplynul týden, aby si Skinner někde nepřečetl, že je „k dispozici“, pokud by měl někdo zájem. Na Twitteru se začaly tyto zvěsti šířit prakticky už na konci června, od draftu. O týden později už se zdálo, že výměna talentovaného forvarda je snad domluvena.
Jenomže je září a nic se nestalo. Jeff Skinner se v pátek objevil na neoficiálním tréninku, které ve většině klubů pomalu startují, než začnou během několika dnů přípravné kempy. Skinner si v Raleigh Center Ice po tréninku sednul a krátce promluvil s novináři.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

„Není moc, co k tomu říct,“ krčil rameny. „Posloucháte všechny ty řeči a fámy. Je obtížné si klást nějaké cíle do sezóny, když se může stát cokoli. Když sledujete všechny ty výměny před draftem nebo po draftu, spousta z nich se nečekala.“
„Zatím jsem tady a mám to tady rád,“ ujistil všechny přítomné třiadvacetiletý rodák z Toronta. „Když to v létě všechno posloucháte, jsou to hlavně řeči. Nemůžete to nijak ovlivnit. Můžete se jen soustředit na to, abyste se dál zlepšovali.“

Neznamená to, že by útočník Caroliny všechno zcela ignoroval. Že by nebyl se svým agentem Rickem Curranem na telefonu. Jako každý jiný hráč chtěl vědět, co se kolem něj děje. S Carolinou má smlouvu ještě na čtyři roky, vydělá si šest miliónů ročně. Zatím ale nemá v kontraktu no-trade klauzuli.
Jak Skinner dodal, víc práce bude mít jeho agent s Ericem Staalem a Camem Wardem, které taky zastupuje a kteří vstupují do posledního roku smlouvy. Očekávají se tedy jednání o jejich prodloužení. „Má s nimi víc starostí než se mnou, měl perné léto. Já se naštěstí dál soustředím hlavně na trénink a na to, abych byl v příští sezóně zase o něco lepší,“ uzavírá Skinner.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -