- Reklama -

Jsem v pořádku a připravený hrát svou hru, těší se Martin Hanzal

- Reklama -

Dobrá zpráva pro Arizonu. Centr Kojotů Martin Hanzal v sobotu ohlásil, že se zcela zotavil ze zranění zad a je připravený odehrát všech 82 zápasů nadcházející sezóny.
„Cítím se skvěle, lépe než kdy dřív,“ řekl Hanzal po druhém dni přípravného kempu. „Opravdu se cítím dobře a skutečně silný. Jsem šťastný, že můžu být s klukama na ledě a snažím se kemp co nejvíc užít,“ dodal rodák z jihočeského Písku.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Hanzal bojoval s chronickými bolestmi zad několik let. V minulé sezóně mu tyto potíže dovolily odehrát jen 37 zápasů základní části. Když bylo už někdy v únoru jasné, že jsou Kojoti mimo hru o postup do play off, dohodl se v klubu, že operace bude nejlepší řešení.
V létě osmadvacetiletý útočník tvrdě trénoval, aby záda znovu posílil a byl co nejlépe připravený na sezónu 2015-16. „Chci týmu dokázat, že za to stojím,“ poděkoval za trpělivost Hanzal.
Také trenér Dave Tippett potvrdil, že český defenzivní specialista vypadá plný síly. „Je zdravý a v dobrém stavu,“ řekl kouč. „Přišel do kempu ve skvělé formě. Samozřejmě je odhodlaný, ale také trochu frustrovaný z toho, jak málo zápasů loni odehrál. Tělo má v dostatečně dobré kondici, aby si byl jistý, že se něco takového nestane znovu.“
Urostlý více než metrák vážící forvard neodehrál v NHL nikdy plný počet zápasů. Nejvíc se mu přiblížil v sezóně 2009-10, kdy odehrál 81 utkání. Bohužel od té doby nikdy nepřesáhl 65 duelů. Loni nasbíral ve 37 utkáních 24 bodů (8+16). V zámoří si ho cení pro univerzálnost, s jakou je schopen plnit jakoukoli roli v útoku.
„Nebudu nic měnit,“ slíbil útočník Aroziny. „Jsem fyzicky hrající chlap, který se snaží hrát tvrdě každé utkání, zvlášť proti tvrdším soupeřům. Je to součást mé práce. Když se znovu zraním, patří to k práci. Nehodlám ale měnit ani tu nejmenší maličkost. Tenhle rok budu hrát ještě důrazněji,“ uzavírá Hanzal.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -