- Reklama -

Kdo jiný, když ne Brodeur? Devils vyvěsí brankářův dres

- Reklama -

Tři dresy visí pod stropem Prudential Center v Newarku, domovské aréně hokejistů New Jersey. Za čtyři měsíce k nim přibyde další. Devils na dnešní tiskové konferenci oznámili, že 9. února před utkáním s Edmontonem vstoupí mezi „nesmrtelné“ tváře klubu gólman Martin Brodeur.
Obránci Scott Stevens (č. 4) a Kevin Daneyko (č. 3) se stejné pocty dočkali v roce 2006 – v případě prvního dva, u druhého tři roky po skončení kariéry. Jejich kolega Scott Niedermayer (č. 27) si také musel půldruhé sezóny počkat. Brodeur ještě loni kroužil po kluzištích NHL, i když jeho angažmá v St. Louis nebylo příliš dlouhé.
„Nebylo to pro mě překvapením. Spíš mě překvapilo, jak rychle to chtějí udělat, když jsem si všiml, že ostatní čekali pár let,“ přiznal Brodeur. „Říkal jsem si, že bych se jednou také mohl dočkat, takže při jejich ceremoniálech jsem sledoval, co to pro ně znamená. Někdy přijdete do týmu a ani nevíte, čí dresy  mají vyvěšené, ale tohle byli moji spoluhráči, a nejen to. Všichni byli součástí naší defenzivní hry, zvláště za Niedermayerem jsem toho dost odchytal. Ta sláva pro mě bude výjimečnější, protože byli mými spoluhráči.“
Všichni jmenovaní jsou podepsaní pod mistrovskými tituly Ďáblů z let 1995, 2000 a 2003. Když Devils získali Stanleyův pohár poprvé, byl Brodeur už pět roků členem organizace (jež ho draftovala z 20. místa), ale šlo teprve o jeho druhou kompletní sezónu v NHL. Postupně přidával další a další, než se jeho bilance u Ďáblů uzavřela na 1259 utkáních v základní části a 688 výhrách. Během play off přibylo dalších 205 startů a 113 vítězství. To všechno jsou nejen klubové, ale s připočtením těch pár utkání za Blues také ligové rekordy. Bilanci montrealského rodáka doplňuje kromě jiného také 125+24 shutoutů.
„Vyvěšení dresu  je největší poctou, jakou vám klub může nabídnout,“ pokračuje kanadský gólman v rozhovoru pro NorthJersey.com. „Když mi o tom řekli, moc mě to potěšilo. Až se to bude blížit, budu čím dál nedočkavější. Těším se, jak si to užiju s fanoušky. Některé jsem viděl jako děti v plenkách a když jsem opouštěl klub, potřásali mi rukou jako dvacetiletí. Je to trochu bizarní, moc hráčů tohle říct nemůže.“
Kromě vyvěšení Brodeurova trikotu s číslem 30 pod strop haly chystají Devils také umístění brankářovy sochy před Prudential Center.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -