- Reklama -

Kings otočili zápas s Vancouverem, v obou brankách poražených měl prsty Radim Vrbata

- Reklama -

Vancouver přivítal v rámci čtvrtečního programu NHL na svém ledě Los Angeles. A vstup do zápasu se mu povedl. Canucks totiž i díky brance a asistenci Radima Vrbaty vedli po 24. minutách hry 2:0 a měli nakročeno k solidnímu výsledku. Jenže hosté dokázali v čase 34:19 snížit a v následujícím průběhu zápasu to byli už jen oni, kteří stříleli branky.
Králové otočili skóre zápasu dvěma rychlými brankami v závěru třetí třetiny. Nejprve v 58. minutě v přesilové hře vyrovnal Justin Williams a o 53 sekund později mířil do černého Jarret Stoll. Těsné vedení 3:2 udrželi úřadující šampióni Stanley Cupu z Los Angels až do konce.
„Určitě to byl jeden z nejlepších zápasů, které jsme v poslední době odehráli,“ sdělil autor rozdílové trefy. „Zřejmě to byl náš nejlepší výkon na hřišti soupeře v letošní sezóně. Potřebovali jsme takový zápas odehrát. Je to výborný odrazový můstek do dalších venkovních utkání,“ dodal Stoll.
Kings vyhráli zcela zaslouženě, byli po celý zápas aktivnější, více se tlačili do brány a přestříleli Canucks 40:16. Nebýt výborného brankáře Kosatek Ryana Millera, byl by výsledný rozdíl ve skóre mnohem větší.
„Hokejová spravedlnost se nakonec přece jen ukázala, protože podle mého názoru jsme byli celý zápas jasně lepším týmem. Měli jsme více střeleckých příležitostí než soupeř. Dlouho jsme se nemohli prosadit, ale ukázali jsme odolnost a nevzdali jsme se,“ popsal utkání útočník Kings Justin Williams.
„Je to jedno z největších zklamání v letošní sezóně,“ popsal pocity po zápase Miller. „Je to velká škoda, nechat si takhle vyfouknout body v závěru zápasu. Druhý inkasovaný gól byla moje chyba, musím si pokrýt bližší tyčku. Samozřejmě je to velmi frustrující, vedete 57 minut a nakonec nemáte ani jeden bod.“
Po cenné výhře ve vyprodané hale Rogers Arena postoupili Kings před svého včerejšího soupeře na páté místo tabulky Západní konference. „Je příjemné, že jsem získali dva body a soupeř vyšel úplně naprázdno. Mezi oběma týmy panuje velká rivalita,“ řekl Stoll, který po třinácti zápasech ukončil střelecký půst.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -