- Reklama -

Kritika systému play-off znovu na scéně. Je nespravedlivý?

- Reklama -

Minulé jaro, kdy se v časné fázi bojů o Stanley Cup proti sobě utkaly celky Pittsburghu a Washingtonu, si mnoho aktérů stěžovalo na zvláštní systém play-off. Negativně se k němu vyjádřili například útočník Penguins Sidney Crosby či generální manažer Capitals Brian MacLellan. Tehdejší washingtonský křídelník Daniel Winnik jej dokonce ostře odsoudil jako „hloupý“. Nyní záludnost formátu vyřazovací části sezóny trápí Maple Leafs.
Toronto zažívá ročník s největším počtem vítězství ve své stoleté historii (psali jsme ZDE) a i přesto narazí v play-off na výše nasazený tým. „Je to něco, co nemůžete jakkoliv ovlivnit,“ cituje slova nespokojeného forvarda Nazema Kadriho portál kanadské stanice Sportsnet.
Kdyby play-off začalo nyní, hrál by torontský mančaft (3. místo v Atlantické divizi) v prvním kole s Bostonem (2. místo v Atlantické divizi). Stále ale existuje šance, že se bude muset postavit Tampě, tedy v tuto chvíli druhému nejlepšímu týmu z celé ligy.
„Tenhle formát nemám rád. Nemyslím si, že bychom měli v téhle sezóně, kdy se nám daří, čelit týmu, který je ještě úspěšnější,“ pokračoval Kadri a dodal, že mu více imponuje formát, který je znám například z NBA. V ní jsou výběry nasazovány systémem 1. proti 8. apod.
Již dříve během této sezóny si kritiku neodpustil ani Mike Babcock. Hlavnímu trenérovi Maple Leafs vadilo, že i přes zdařilou základní část nemá klub ve vyřazovací fázi garanci domácího ledu.
Současný systém bojů o Stanley Cup byl zaveden v roce 2014 s cílem ulehčit klubům cestování a zvýšit rivalitu v jednotlivých divizích. S plánovým příchodem Seattlu jako 32. týmu se však očekávají další změny.

Anketa NHLnews:


Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -