- Reklama -

Letang zastoupil Crosbyho s Malkinem. Proti Winnipegu pětkrát bodoval

- Reklama -

Bez Crosbyho a Malkina, kteří se kvůli zdravotním potížím nezúčastnili ani Zápasu hvězd, nastoupili pittsburghští Tučňáci v úterý proti Winnipegu. Oslabení o dvě největší hvězdy domácím nakonec nevadilo, dokonale je totiž nahradila hvězda jejich obranných řad. Kris Letang v málo vídané one man show nasbíral v utkání pět asistencí!
Zadák Penguins se loni zotavoval z mozkové mrtvice, podle všeho už je ale naprosto v pořádku. Ze hry ho naštěstí příliš dlouho nevyřadil ani hrubý zákrok Zaca Rinalda. Letang sice vynechal kvůli slabšímu otřesu mozku poslední duel Pittsburghu před All Star Game, krátce po ní už ale nastoupil.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Letang byl proti Winnipegu u všech pěti branek svého týmu, aktuálně má v 41 startech na kontě 37 bodů (9+28) a za oběma hlavními útočními esy je třetím nejproduktivnějším hráčem Pens. Mezi hvězdy večera se spolu s ním vešli ještě dvoubodový David Perron (1+1) a Chris Thorburn (1+1).
„Hlavní věc je výhra,“ zopakoval známou pravdu obránce Pens. „Myslím, že když jsme s nimi hráli naposledy, docela nás zmáčkli. Dohrávali souboje, o což jsme se teď snažili i my. Snažili se na nás hrát fyzicky a nepřipustit naší hru, nicméně my jsme se drželi svého.“
Trenér Mike Johnston měl pro svého elitního beka jen slova chvály. „Když takhle bruslí, může do toho skočit a zvládnout všechno, hru dopředu i návraty pro puky. Přesně to dnes dělal. Perfektně vyvážil svou hru. Je obtížné vracet se pro puky proti tak fyzicky hrajícímu týmu. Jakékoli rozhodnutí ale udělal, dělal v rychlosti a dělal ho správně.“
Hosté drželi s domácími krok až do třetí třetiny. Po čtyřiceti minutách svítil na ukazateli skóre stav 2:2, v úvodu třetího dějství zvýšil na 2:3 pro Jets Adam Lowry. Domácí to však nezabalili a po gólech Perrona a Suttera obrátili stav na svou stranu. Na konečných 5:3 uzavřel trefou do prázdné klece Patric Hörnqvist.
„Myslím, že hlavně v první třetině jsme byli trochu nedbalí,“ mrzelo Adama Lowryho. „Byli tam nějaké ztráty puků, které pro nás nejsou zrovna obvyklé.

Nedohrávali jsme souboje, dovolili jsme jim dostávat se z jejich pásma až moc snadno. Ve druhé třetině jsme se začali lépe pohybovat a vypadali jsme dobře. Celkově to ale nebylo to, co jsme tu chtěli hrát.“
Pittsburgh tak uspěl za dva body po čtyřech porážkách. Naopak Winnipeg, který zažíval povedenou šňůru, po pěti výhrách padl. Hráči Jets tak potvrdili, že se jim v pittsburghské hale tradičně nedaří. Ještě jako Atlanta nebo později Winnipeg zde prohráli čtrnácté utkání v řadě.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -