- Reklama -

Liga si zachovala tvář, Scotta na All-Star Game pustí

- Reklama -

K informaci z titulku je nutné připojit stejně důležité doplnění. John Scott se v Utkání hvězd objeví ve stejné roli, v jaké si ho tam přáli mít všichni, kdo mu z recese posílali hlasy: tedy jako kapitán výběru Pacifické divize, přestože nedávno změnil dres a patří už Montrealu, tedy klubu z Atlantické divize.
„Přestup z jedné divize do druhé a následné poslání Scotta do AHL vytvořilo unikátní podmínky, které bylo nutné přezkoumat. Výsledkem je, že jsme se rozhodli zachovat status quo, abychom uspokojili očekávání všech stran a vyhověli Scottově touze se zúčastnit,“ stojí v posledním prohlášení, které vedení ligy k záležitosti vydalo.
Scott se oficiálně vyjádřil prostřednictvím stejného komunikačního kanálu, ale samozřejmě se nemohl vyhnout dalším dotazům, a to nejen od novinářů.
„Lidé mi volali na hotel, volali mým rodičům i tchánovi s tchýní, snažili se ze mě dostat jakékoliv vyjádření. Já jsem o tom ale nechtěl hovořit, nebylo o čem. Bylo to bláznivé,“ přiznává v interview pro ESPN. „Teď už je všechno v pohodě, takže to přestaňte dál rozviřovat. Jsem volný, jsem v pohodě. Hraju hokej a jsem pořád naživu.“
Hokejem se teď bude nějakou dobu živit v nižší AHL, což nebere jako degradaci. „Myslím, že Canadiens mají v plánu nechat mě hrát v St. John’s a stejně jako kteréhokoliv hráče mě povolat nahoru v případě potřeby. Beru to jako návrat ke kořenům. Musím hrát a ukázat, že si zasloužím místo, potom se uvidí.“
„Snad ode mě nečekáte, že bych brečel jako malé děcko? Vydělávám si dost peněz hraním hokeje, tak proč bych s tím přestával jen kvůli tomu, že mě poslali na farmu,“ odmítá nápad, že by zahájil soukromou stávku. „A mimochodem, St. John’s je krásné město.“
33letý útočník, který se nezdráhá shodit na ledě rukavice, nicméně přiznává, že výměna z Arizony do Montrealu ho překvapila.
„Nečekal jsem to, o výměně jsem neměl sebemenší tušení,“ tvrdí. „Ale co, měl jsem kontrakt s Coyotes a ti mě mohli vyměnit, kam chtěli. Je to jejich rozhodnutí. Přáli si vylepšit tým a dopadlo to takhle.“
Když už je řeč o platu: Scott má nasmlouvané minimum 575 tisíc dolarů, které dostane bez ohledu na to, zda bude nastupovat v NHL nebo v AHL.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -