- Reklama -

Lundqvist nechce riskovat ohrožení života, pár týdnů si nezachytá

- Reklama -

Bylo by to velké nebezpečí, kdyby Henrik Lundqvist riskoval a se zraněným krkem dál chytal. 31. ledna ho v zápasu proti Carolině trefil puk a lékařům dalo dost práce uvést brankáře Rangers do provozuschopného stavu. Utkání dochytal a pomohl k vítězství 4:1. Po něm ještě nastoupil proti Floridě, kdy přispěl k vítězství 6:3. Víc mu horšící se zdravotní stav nedovolil.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Lékaři odhalili na krku poškození cév, další zápasovou zátěž Lundqvistovi dovolí nejdřív za dva až tři týdny. Mezitím nebudou nutné ani další kontroly. Pokud jde o zátěž, smí švédský gólman pouze lehce trénovat. Neměl by moc zvyšovat tepovou frekvenci.
„Kdybych dál hrál, velmi bych riskoval mrtvici, proto se musíme ujistit, že to bude v pořádku. Nejde o zraněné rameno nebo loket nebo něco takového,“ dodal Lundqvist před nedělním střetnutím Dallasu a New York Rangers v Madison Square Garden.
Klub oznámil už v pátek, že pauza může trvat přibližně tři týdny. „Nebudu chytat, dokud nebudu úplně připraven. Nemá význam se o tom bavit, dokud nebudu stoprocentní.“
Zranění zpočátku nevypadalo tak dramaticky, takže si Král Henrik troufnul klidně na další zápas. Pak se mu ale vracely bolesti hlavy, takže jej lékaři raději pořádně prohlédli. Rentgeny krku odhalily poškozené cévy.

„Během toho zápasu s Floridou jsem si říkal, bude to chtít jen pár minut dát se do kupy a zase se naplno soustředit,“ vzpomínal. „Po zápase jsem se necítil špatně. Ve spánku byl tu noc jediný problém, že byl krk ztuhlý. Den potom už mě ale hodně bolela hlava, proto jsem šel za doktory a provedli jsme důkladná vyšetření.“
„V tomto případě nemůžete riskovat. Kdyby šlo třeba o rameno, do týdne bych byl zpátky. Tentokrát musím naslouchat doktorům, protože jde o vážnou věc. Cítím se skvěle, že se mohu věnovat jiným věcem, ale tlačit na to zranění, co snese, v tomhle případě nejde. Můj plán je vrátit se co nejvíce nažhavený na poslední kus základní části a na play off,“ slíbil spoluhráčům i fanouškům.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -