- Reklama -

Malkin si připsal jubilejní asistenci a pak se pral. V bitce držitelů Conn Smythe Trophy

- Reklama -

Těžký zápas odehráli ve čtvrtek pittsburghští Tučňáci na domácím ledě s obhájci Stanley Cupu z Los Angeles. Také díky dvěma přesilovkovým trefám dotáhli nakonec utkání k výhře 3:0. Jevgenij Malkin přispěl k bodům jednou asistencí u branky Kuntize, v úvodu třetí třetiny pak přidal bonbónek v podobě bitky s Justinem Williamsem.
V 10. minutě se ruský útočník nejprve zapsal do statistik asistencí, když jeho střelu v přesilovce usměrnil do sítě zdařilou tečí Chris Kunitz. Malkin, jenž bodoval ve všech devíti dosavadních zápasech Penguins (4+8), se tak stal pátým hráčem v historii klubu (Mario Lemieux 1033, Jaromír Jágr 640, Sidney Crosby 503, Ron Francis 449), který této mety dosáhl.
„Je to jen o mé práci,“ řekl v obvykle skromném duchu. „Pracuji ve skvělé lajně s Pascal Dupuisem a Blakem Comeauem, využíváme se navzájem. Byla to dobrá přesilovka. Nejvíc bodů uděláte na přesilovce, při hře pět na pět je šancí málo. Byl to dobrý zápas a já rád pomohl svému týmu.“
Tím ovšem Rusův zápis do statistik čtvrtečního duelu neskončil. V závěrečné třetině nabídl domácím fanouškům málo vídaný obrázek, když se po předchozích šťouchanicích zaklesl do souboje s Justinem Williamsem. Shodou okolností šlo o dva držitele Conn Smythe Trophy, kteří byli oceněni při jízdě svých týmů za Stanley Cupem jako nejlepší hráči play off.
Rvačka netrvala dlouho a fajnšmekři teď zřejmě budou diskutovat, zda ji za regulérní bitku vůbec považovat. Malkin, jemuž Williams usilovně držel v podpaždí hokejku, se rozčílil a svalil na protihráče. Krom jedné rány jich ale víc zasadit nestihl, rozhodčí dvojici kohoutů rychle roztrhli. Fanoušci přesto výkon svého elitního borce ocenili a při odchodu obou hráčů na trestnou lavici hlasitě aplaudovali.

„Dva soutěživí chlapíci, oba hrají tvrdě,“ komentoval nevšední záležitost dvaatřicetiletý centr Kings Jarret Stoll. „Oba byli asi trochu nastartovaní, takové věci se stávají.“

Pokud odborníci rychlou rvačku potvrdí jako regulérní bitku, bude to Malkinova první v základní části NHL. Podle údajů serveru hockeyfights.com bojoval Rus na pěsti třikrát v play off a jednou v přípravném utkání před sezónou, v základní části se zatím do pěstního souboje nezapojil.
„Jsou to všechno emoce. Nemám rád rvačky, ale někdy v tom je hodně emocí. Několikrát mě o bitku žádal,“ vysvětlil Malkin, proč se nechal strhnout.
Pouze tak korunoval snahu domácích o tvrdou hru. Penguins věděli, že musí hrát fyzicky, neboť Králové vedli ligu v rozdaných hitech už v loňské sezóně a stejně dobře si vedou letos. Tentokrát však měli s Tučňáky co dělat – Simon Despres rozdal sedm zásahů tělem (nejvíc v utkání), Zach Still pět, Chris Kunitz, Blake Comeau a Craig Adams nasbírali po čtyřech hitech.
Strkanice Malkina s Williamsem

400. asistence Jevgenije Malkina v základní části NHL
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -