- Reklama -

Mám narozeniny, slavím brankostrojem

- Reklama -

19. listopadu 2013 vstřelil tři góly Minnesotě. 20. listopadu 2014 poslal dva puky do sítě St. Louis. Kdo? Max Pacioretty, datum narození 20. 11. 1988. Tenhle chlápek ví, jak si připomenout životní jubileum.
„Je to už druhým rokem po sobě, vypadá to, že v době narozenin se mi daří. Nevím, čím to je. Loni jsem tady měl tchána s tchýní, tentokrát rodiče,“ přiznává šestadvacetiletý útočník, že na oslavy není v montrealské hale Bell Centre nikdy sám.
Po tři sezóny je nejproduktivnějším hráčem Habs. S výjimkou sezóny 2011-12, kdy ho o dva góly předhonil Erik Cole, zároveň také nejlepším střelcem mužstva. Loňských 39 branek bylo Paciorettyho novým osobním maximem, letos je zatím na nejlepší cestě ho překonat nebo aspoň vyrovnat. Po jednadvaceti utkáních má na kontě deset zásahů do černého.
Vstup do sezóny mívá vždycky pomalejší, až v polovině listopadu prý obvykle přeřazuje na vyšší rychlostní stupeň. „Říkal jsem rodičům, že tohle je období, kdy se začínám rozehřívat, vždycky kolem mých narozenin. Nechci to nějak zveličovat, ale jsem šťastný, že můžu nějak přispět týmu. Doufám, že v tom budu pokračovat,“ přeje si americký olympionik.
Před rokem v duelu s Divochy stihl hattrick během jedenácti minut druhé třetiny, navíc čistý. Vyprovodil jím z klece Joshe Hardinga, čerstvého držitele titulu První hvězda týdne. Canadiens zvítězili 6:2. Nebudeme dohledávat, jak to ovlivnilo jejich aktuální postavení v tabulce, do play off každopádně vstupovali jako třetí celek Atlantické divize.
Ve čtvrtek se Pacioretty proti Blues postaral o polovinu branek svého týmu. Habs vyhráli 4:1 a s jednatřiceti body po čtvrtině základní části vévodí celé soutěži.
„Takovýhle zápas vyšle zbytku ligy zprávu. Měli jsme období, kdy jsme měli problém dávat góly, a teď dáme čtyři mužstvu, které není zvyklé moc inkasovat. To vám zvedne sebedůvěru. Vzkázali jsme světu, že jsme schopní bojovat s velkými chlápky ze Západní konference. Myslím, že jsme pár lidem otevřeli oči,“ užívá si Pacioretty postavení nejproduktivnějšího hráče nejlepšího celku sezóny.
Foto: Icon Sporstwire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -