- Reklama -

Marleau má zaječí úmysly

- Reklama -

V dresu San Jose, které ho v roce 1997 draftovalo ze druhého místa, nastřádal Patrick Marleau ve 1344 zápasech 997 bodů, což je klubový rekord. Magickou tisícovou hranici má na dohled. Jenže možná už ji nepřekročí jako člen Žraloků.
Poslední dva zápasy Sharks se odehrávaly před zraky skautů NY Rangers. Jezdci jsou údajně jedním ze tří klubů, kvůli kterým by 36letý útočník souhlasil se zrušením no-trade klauzule ve své smlouvě, dalšími dvěma jsou Anaheim a Los Angeles. Zatím není jasné, kdo s tímhle nápadem přišel, ale pravděpodobnější je varianta, že vzešel od hráče a ne od generálního manažera Douga Wilsona.
„Nechtěl bych zacházet do detailů. Během mé kariéry se pořád vyskytovaly nějaké spekulace a já je nechci přiživovat nebo to jakkoliv komentovat. Nechci, aby nás to rozptylovalo od hokeje,“ odbyl novináře neurčitými slovy Marleau.
Když si v lednu 2014 vyjednával novou tříletou smlouvu za dvacet miliónů dolarů, protože jeho dřívější zástupce Don Baizley o sedm měsíců dříve zemřel. Do letošního kempu už přišel jako klient Pata Brissona.
„Hledal jsem agenta nebo poradce, protože si myslím, že pro hráče je dobré je mít. Čas od času jsem se s Patem pobavil a zůstávali jsme v kontaktu. Říkal jsem si, že tohle je ideální načasování,“ prozradil tehdy v rozhovoru pro TSN.
NHL: MAR 30 Coyotes at Sharks
Hokejový klub ze San Jose prochází procesem generační obměny, od veteránů Patricka Marleaua s Joe Thorntonem postupně přebírá štafetu střední generace reprezentovaná Joem Pavelskim (kapitán mužstva), Loganem Couturem či Marc-Edouardem Vlasicem. A Marleau, který v období 2003-09 nosil „céčko“ na hrudi, už není ani stálým zástupcem kapitána. Tuto funkci plní jen dočasně při Coutureově absenci. To by mohl být jeden z důvodů, proč zvažuje odchod.
„Jsem jenom člověk, takže když mě zbavili funkce, kterou jsem dřív zastával, pocítil jsem zklamání. To je ale minulost a na tom, co dělám nebo co odevzdávám každý den na stadiónu, se nic nemění,“ tvrdí rodák z kanadského Aneroidu.
Změnu nepozoruje ani nový trenér Žraloků Peter DeBoer, tedy muž, jenž Marleaua degradoval.
„Ke cti mu slouží, že to přijal velice profesionálně. Nevšiml jsem si na něm žádného rozčarování,“ říká DeBoer v rozhovoru pro CSN. „Věděli jsme, že máme hodně potenciálních kandidátů na lídra a můžeme vybrat jen některé. Nejlepším důkazem, že zůstal v téhle skupině, je, že jakmile někdo vypadl, od dostal písmeno na dres nazpátek.“
„Patrick je důležitou součástí našeho týmu, to jsme dali jasně najevo hned první den. Pokud s vámi mluvil o zklamání, já si ho nevšiml. To Patricka ctí a svědčí to o jeho profesionalitě,“ dodává kouč Žraloků.
V této sezóně je Marleau s devíti body z 15 startů momentálně pátým nejproduktivnějším hokejistou Sharks. Jestli další góly a nahrávky přidá v jejich dresu nebo v jiných barvách, je zatím ve hvězdách.
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -