- Reklama -

Marleau přijíždí poprvé do San Jose jako soupeř. Budou hrát tvrdě, očekává

- Reklama -

Téměř dvě dekády byl Patrick Marleau základním stavebním kamenem v sestavě San Jose Sharks. Dnes večer se do SAP Centre poprvé jako člen hostujícího mužstva.
Marleau podepsal tříletý kontrakt s Torontem, který mu vynese 18, 75 miliónů USD. Zkušený útončník dal přednost týmu, který má šanci bojovat o Stanley Cup. Bylo potvrzeno, že Sharks nebídli osmatřicetiletému veteránovi dvouletou smlouvu s výdělkem 10 miliónů USD. Neuspěli.
„Bylo to opravdu blízko,“ říká Marleau k jednáním se San Jose.
Přesto ke konečné dohodě nedošlo a kanadský útočník se stěhoval do týmu Maple Leafs.
„Se skvělými hráči, které v Totontu měli, to byla skvělá příležitost,“ objasňuje důvody svého rozhodnutí. „Když jsem se bavil s jejich zástupci, líbila se mi vize, kterou se chtěli vydat a kterou jde celá liga díky mladým a rychlým hráčům. Zdálo se, že by mi to tu mohlo vyhovovat,“ dodal.
V dresu nového zaměstnavatele odehrál zatím 11 zápasů se ziskem sedmi bodů (4+3). V pondělí večer zavítá do své bývalé domovské arény. Udrží své emoce na uzdě?
„Uvidíme,“ smál se Marleau. „Uvidíme, jak to půjde.“
V zápase by mohl čelit svým dlouholetým přátelům jako jsou Joe Thornton, Joe Pavelski, Brent Burns, nebo Marc-Edouard Vlasic.
„Doufám, že to bude zá námi po prvních střídáních,“ říká Marleau. „Bude to rychlý zápas, takže když budete hlavou někde jinde, rychle vás dostane.“
„Tohle a fakt, že se chcete vytáhnout proti svým bývalým spoluhráčům je důvod, abych se do zápasu dostal velmi rychle. Také si myslím, že na mě budou hrát velmi tvrdě,“ přibližuje Marleau svá očekávání.
 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -