- Reklama -

Mezi Habs a Canucks proběhla výměna

- Reklama -

Montreal v úterý vyměnil brankáře Caseyho DeSmithe. Jeho novým domovem se stal Vancouver, který za něj poslal opačným směrem útočníka Tannera Pearsona a volbu ve třetím kole draftu.

Pearson byl v pondělí aktivován z listiny dlouhodobě zraněných hráčů. V minulé sezóně odehrál kvůli zranění jen 14 zápasů, ve kterých vsítil gól a přidal čtyři asistence. Před sebou má poslední ročník svého kontraktu, jenž mu vynáší 3,25 mil. dolarů ročně.

31letý Kanaďan hrával v minulosti i za Los Angeles a Pittsburgh. Má zkušenosti z 590 zápasů, ve kterých zaznamenal 272 bodů za 133 gólů a 139 asistencí. V play-off přidal 23 bodů (9+14) v 51 střetnutích.

DeSmith přišel do Montrealu z Pittsburghu při výměně Erika Karlssona a očekávalo se, že bude následně vyměněný. V minulosti chytával jen za Penguins a nyní by měl dělat náhradníka Thatcherovi Demkovi.

32letý Američan odchytal v minulé sezóně 38 zápasů, v nichž dosáhl bilance 15-16-4 a kryl 90,5 % střel. Během své kariéry kryl 91,2 % střel.
- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -