- Reklama -

Michal Kempný je prý domluvený na smlouvě s Chicagem

- Reklama -

„Někteří kluci mají velkou šanci prosadit se v NHL,“ hodnotil po prohraném čtvrtfinále se Spojenými státy výkony české reprezentace na mistrovství světa kapitán národního týmu Tomáš Plekanec. Jeden z jeho spoluhráčů už k tomu udělal první důležitý krok. Podle zámořských médií podepsal obránce Michal Kempný kontrakt s Chicagem.
Podrobnosti zatím zveřejněny nebyly, ani samotný klub ještě informaci nepotvrdil. Pravdou je, že o služby hodonínského rodáka, jenž naposledy působil v Avangardu Omsk, mělo zájem několik klubů z věhlasné soutěže a Jestřábi k nim patřili.
Takto hodnotil nedávno přednosti 25letého zadáka generální manažer Blackhawks Stan Bowman: „Je to pohyblivý obránce, v němž se mísí ofenzivní a defenzivní schopnosti. Označil bych ho za všestranného hokejistu. Dobře brání ve vlastním pásmu, je dobrým bruslařem, umí přenést hru.
Doufáme, že se nám s ním podaří domluvit, ale ve hře je mnoho faktorů. Nevíme jistě, jestli vůbec bude chtít odejít do zámoří. Nevíme ani, zda bude chtít hrát v Chicagu. Líbí se nám jeho schopnosti, ale je předčasné tvrdit, že jsme blízko dohodě,“ informoval Bowman v průběhu světového šampionátu.
Kempný na něm plnil roli Plekancova zástupce, do bodové sbírky českého týmu přispěl dvěma asistencemi. Se sedmi plusovými body se vešel do první dvacítky statistik MS v hodnocení pobytu na ledě.
V prvotních nominacích na Světový pohár, které všech osm účastníků zveřejnilo na začátku března, byl Michal Kempný jediným hokejistou z klubů mimo NHL.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -