- Reklama -

Michálek se popral a byl za hvězdu, bodovali i bostonští Češi

- Reklama -

Pro Toronto šestá porážka v řadě, pro ottawského Milana Michálka druhé utkání za sebou, v němž bodoval. Český útočník sice přispěl k výhře 4:3 pouze jednou nahrávkou, přesto byl vyhlášen třetí hvězdou večera. Plusové body mu u novinářů určitě získala i bitka s Dionem Phaneufem, či spíše fakt, že do souboje s urostlejším soupeřem vůbec šel. Hlavním hrdinou byl autor dvou branek Erik Karlsson.
Právě kapitánovi Senátorů nabil Michálek v 56. minutě na vítězný gól a zarazil tím nápor Maple Leafs. Týmu z kanadské metropole vyšla perfektně první třetina, v níž se ujali tříbrankového náskoku, jenže Javorové listy z něho začaly postupně ukrajovat. Nevzdaly se ani po Karlssonově trefě, James van Riemsdyk svým dvacátým gólem v sezóně ještě korigoval stav.
Po asistenci si ve středu připsali také oba krajánci v bostonském dresu v utkání s Avalanche. Po Pastrňákově tvrdé střele dorážel ve 27. minutě Torey Krug, na začátku třetího dějství z Krejčího přihrávky skóroval Brad Marchand. Domácím se ale necelé dvě minuty před sirénou podařilo zásluhou Ryana O’Reillyho srovnat skóre a v nájezdech jim vystřelil bod navíc Nathan MacKinnon. David Pastrňák při svém pokusu neuspěl.
Coloradský Jarome Iginla, který v poslední sekundě úvodního dějství otevřel účet, se 574. gólem v kariéře posunul v historických tabulkách NHL na dvacáté místo před Mikea Bossyho. Třicet branek nastřílel loni, kdy oblékal dres Medvědů. K dostižení dalšího z bývalých hráčů Bruins Marka Recchiho schází Iginlovi tři trefy do černého.
Brankář Winnipegu Michael Hutchinson 29 zákroky vynuloval střelce Columbusu a protáhl vítěznou šňůru svého týmu na pět utkání. Čtyřiadvacetiletý nováček, jenž začínal sezónu jako Pavelcův náhradník, se v hlavních statistikách maskovaných mužů (průměr 1.90, úspěšnost zákroků 93.5%) drží v elitní trojce NHL.
Ofenzívu rozložili Tryskáči mezi celou lavičku, při výhře 4:0 bodovalo jedenáct hráčů. Modrokabátníci kromě bodů možná přišli na nějakou dobu i o gólmana Sergeje Bobrovského, který odstoupil v druhé třetině kvůli zranění v dolní části těla.
Flames do Anaheimu určitě nejezdí rádi, protože se odsud pravidelně vracejí s prázdnou. Včerejší porážka 3:6 je už jejich dvacátou v řadě, naposledy zde zvítězili před dlouhými jedenácti lety. Finského nováčka v kleci Calgary Joniho Ortia, v poslední době tak úspěšného, vyhnali Ducks už v polovině zápasu, když ho překonali čtyřikrát z jedenácti střel. U dvou gólů asistoval Nate Thompson.
Kapitán Kačerů Ryan Getzlaf se díky brance stal sedmým mužem v tomto ročníku, jenž dosáhl na padesát bodů. Kalifornský tým vévodí celé lize s tříbodovým náskokem na Nashville.
Pokud jde čistě o Pacifickou divizi, druhé San Jose zaostává za Ducks o dvanáct bodů. Včera se mezera neprohloubila, protože Žraloci zdolali třetího ze zástupců jihozápadu USA – tedy obhájce titulu z Los Angeles – 4:2. Těžili zejména z kvalitně sehraných přesilovek, dvěma brankami a asistencí se blýskl Logan Couture.
Vítězný přesilovkový gól Joe Pavelskiho ze 49. minuty byl jubilejní 5000. brankou Sharks v základní době. Pavelski díky němu dohnal lídra střelců v početní výhodě Alexandra Ovečkina.
Den po vypjatém derby s Philadelphií přivítali hokejisté Pittsburghu Chicago, a pokud jde o šarvátky, dalo by se říci, že to byla nuda. Na trestnou lavici usedli za celou dobu pouze čtyři hokejisté, přičemž v poslední třetině ani v nastaveném čase nikdo. Předchozí věta už napovídá, že se prodlužovalo, za stavu 2:2 dokonce došlo až na nájezdy, v nichž byli úspěšní pouze Blackhawks.
Jejich útočné výpady v normální hrací době dirigoval Marián Hossa. V sedmé minutě nabil Davidu Rundbladovi, ve 23. se při přesilovce sám zapsal mezi střelce. O chvíli později se ale na druhé straně poprvé v kariéře trefil Zach Sill a ještě do přestávky srovnal Steve Downie. Tučňáci nastoupili bez zraněných opor Krise Letanga a Jevgenije Malkina.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -